Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Ekinözü ilçesinin acil ihtiyaçlarının giderilmesi için, Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’nın (YİKOB) çalışmalara başladığını söyledi.

Ekinözü’nde ‘İlçe Koordinasyon Toplantısı’na katılan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, ilçenin acil ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışma yürütüldüğünü söyledi.

Bakanlıkların il ve ilçe müdürleri ile kaymakamlık binasında koordinasyon toplantısı düzenleyen Vali Vahdettin Özkan yaptığı basın toplantısında, ilçenin ivedilik isteyen hizmetlerin giderilmesi için Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı personellerinin ilçe genelinde çalışma başlattığını ifade etti.

Vali Özkan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “ Ekinözü ilçemizin mahalli müşterek ihtiyaçlarına müdahil olmak istiyoruz. Bakanlığımızın, Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Ekinözü ilçemizde de kamu hizmetleri iyileştirme yönünde ciddi anlamda bir seferberliği var. Bu çerçevede bakanlıklarımızın ilçe bazında yapmış olduğu faaliyetlerde neler var, önce onun analizini yaptık. Bölge ve il müdürlüklerimiz ilçe müdürlüklerimize nasıl yardımcı olacak onu konuştuk. Belediyemizin vatandaşlarımıza götürdüğü müşterek hizmetler nelerdir, bunlara merkezi idare olarak hangi yönden yardımcı olabiliriz, bunları değerlendirdik. Burada yaşam kalitesini artırmak için valiliğimizin koordinesinde hangi konulara el atılmalı, bunları istişare edip kararlarını aldık. Bazı sokakların iyileştirilmesi konusunda talep aldık. Hemen YİKOB’a talimat verdim. Arkadaşlarımız şu anda tespit çalışmalarına başladılar. Önümüzdeki hafta içinde de hemen faaliyete başlanacak. Ekinözü ilçesinin en önemli zenginliklerinden biri olan ‘içmeceler’in iyileştirilmesi için kalkınma ajansının projesini uygulayıp, finansal sorunları çözeceğiz. Kamusal alt yapı ve kırsal kalkınma hizmetlerinde Ekinözü ilçemize odaklama yapacağız. İlçemizin kalkınması için bütün kurum ve kuruluşlar seferber oldu. Önümüzdeki haftadan itibaren bu faaliyetlere başlayacağız. Ekinözü’nü ihtiyaç duyulan hizmetlerde yalnız bırakmayacağız.”

Editör: Haber Merkezi