Gümüşhane Üniversitesi Gastronomi bölümü 2. sınıf öğrencisi Aybüke Süleyman, 6 Şubat'ta, merkez üssü Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin ardından Kızılay’ın Afşin’de oluşturduğu gönüllü gruba katılıp insani yardım faaliyetlerinde görev aldı.

Aybüke Süleyman, gönüllü Kızılay ekibine katıldıktan sonra çocuklarla yapılan her etkinliğe katılmaya çalıştığını belirterek, “Afşin’de yardımların indirilmesi, yemek hazırlanması ve dağıtımı gibi birçok faaliyete katılarak depremin yaralarının sarılmasına katkıda bulunmaya çalıştım” dedi.

Deprem haberlerini televizyonda izlediği andan itibaren büyük bir üzüntü yaşadığına değinen Aybüke, “Ailemle birlikte evde televizyonda gördüğümüz her haberde moralimiz bozuluyordu. Her enkazdan çıkan canlı beden bizi mutlu ediyordu. Buradaki insanların acısını kendi acımız, sevincini de kendi sevincimiz olarak gördük. Empati yaptım, yarın bir gün böyle bir olay Trabzon’da yani benim memleketimde meydana gelseydi buranın insanı da elinden geleni yapardı diye düşündüm ve Afşin’e geldim. Tek başıma ne yapacağımı bilemediğim için burada faaliyette olan Kızılay ekibine katıldım” diye konuştu.

“Deprem Çok Güzel Dostluklara Vesile Oldu”

23 Şubat’ta geldiği Afşin’den ayrılırken gözyaşlarını tutamayan Aybüke; “Burada çok güzel insanlar tanıdım. Hiç biri bana uzak bir şehirden geldiğimi hissettirmedi. Her biri beni kendi kızı, kardeşi veya ablası olarak gördü. Çok iyi dostluklar edindim burada. Geldiğim için en ufak bir pişmanlığım yok. Keşke depremden dolayı değil de farklı amaçlarla gelseydim. İyi yönden de bakmak gerekiyor birazda. Eğer böyle bir olay olmasaydı ben böyle güzel insanları nasıl tanıyabilecektim. Ayrıca ben içine kapanık biriyim. Buraya gelmem bendeki iletişimi de artırdı. Kalabalık ortamlara girmekten daima sakınan bir insandım. Burada ortam ne kadar kalabalık olursa o kadar çok keyif aldığımı fark ettim” dedi.

Afşin’deki gönüllü Kızılay ekibi de üniversite öğrencisi Aybüke Süleyman’a gönüllülük faaliyetlerinden dolayı teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi