Kültür ve Turizm eski Bakanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğine bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 5 yaşındaki oğlu Hüseyin Utku ile şehit düşen polis memuru Ahmet Gülbahar'ın Afşin'deki ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Şehit ailesine taziyelerini ileten AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, 5 yaşındaki bir çocuğun terör örgütü tarafından katledilmesinin çok vahşice olduğunu söyledi.

Fetullahçı terör örgütü ile PKK terör örgütü arasında hiçbir fark olmadığını belirten Ünal, " 15 Temmuz'da gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminde İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde Erol Olçak ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok'u katleden terörist hainlerle, şehit polis memuru Ahmet Gülbahar ve 5 yaşındaki oğlu Hüseyin Utku'yu katleden hainler aynı. Şehit eşi ve annesi Betül Gülbahar'ın 'O daha küçücük korkar, babasının yanına koyun' diye feryat etmesi tüm Türkiye'nin için yaktı. Bu olaylardan sonra hala bu ülkede birileri PKK terör örgütünün terör seviciliğini yapıyor ve devletin meşru müdafaa hakkını kullanmasını şiddet olarak görüp diğer taraftan terör örgütünün çocukları, masumları, sivil halkı katletmesine tek bir kınama mesajı bile yayınlamayan insanlar vicdanlarından varsa utanmaları gerekiyor. Her ağzını açtığında devleti ve terörle mücadele eden meşru hükümeti kınayanlar ve eleştirenler çok iyi biliyorlar ki devletimiz hukuk devleti ve demokratik bir hükümet. O yüzden devleti ve hükümeti rahat rahat kınayabiliyorlar. Fakat söz konusu PKK olduğunda tek kelime edemiyorlar. Bu ülkede yaşayan ve bu ülkenin vatandaşı olan, anayasal çerçevede siyaset yapan her kurum ve kuruluşun devletin yanında, meşru hükümetin yanında terörle mücadele konusunda tek yürek olması gerekiyor.  Vatandaşın, devletin ve meşru hükümetin yanında yer almak yerine terör seviciliği yapanlar bunun hesabını verecektir." diye konuştu.

Ünal'ın taziye ziyaretine, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ile partililer eşlik etti.

Ünal, Afşin ziyareti öncesi Elbistan'da, Giresun'daki helikopter kazasında şehit olan pilot Yarbay Hilmi Özer ile Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen Afşinli polis memuru Durmuş Polat'ın ailesini ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Editör: Haber Merkezi