AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal: “Kürt halkını temsil ettiğini söyleyen BDPnin; teröre ve şiddete sarılması, oy veren insanlara karşı büyük bir saygısızlıktır.”dedi.
 
PKK'lıların Şemdinli'de yol kesip BDP'li vekillerle kucaklaşmasına iktidar ve muhalefet partileri sert tepki gösterdi.
 
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde önceki gün BDP milletvekillerinin konvoyunun yolunun 1'i kadın 5 PKK'lı tarafından kesilmesiyle ilgili Van Cumhuriyet Başsavcılığı inceleme başlattı. Şemdinli'ye 20 kilometre uzaklıktaki Bağlar Köyü'nden Şemdinli'ye dönen BDP Genel Başkan Yardımcısı ve bazı milletvekillerinin bulunduğu 50 araçlık konvoyun yolu önceki gün kesilmesi ve vekillerle PKK'lıların kucaklaşmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, "Siyasetle terörün bu şekilde biraraya gelmesi dünyanın hiçbir yerinde kabul edilemez" diyerek şu değerlendirmeyi yaptı:

"BDP'li milletvekilleriyle sarmaş dolaş görüşmeler, gülüşmeler koklaşmalar... Burada yapılmak istenen; sanki bölgede bir güvenlik zaafı varmış ve terör örgütü meşru bir yapıymış gibi bir sempati oluşturulmaya çalışılıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti son derece güçlüdür.
Şemdinli'de yapmak istedikleri amaçlarına ulaşamadılar. Bunun üzerine karakol baskını yaptılar orada da amaçlarına ulaşamadıkları için Hüseyin Aygün'ü kaçırdılar. Hüseyin Aygün'le ilgili bir propaganda sürecinin devamıdır bugün yaptıkları. Şiddetle kınıyoruz. Bu, kabul edilemez bir şey.
Siyasetin terörle kolkola girmesi; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kabul edemeyeceği bir şeydir. Burada acı olan şudur:
Kürt halkını temsil ettiğini söyleyen BDP'nin-siyaset zemininde kalmak gerektiğini- siyaset kurumunun çözüm kurumu olduğunu söylemesi gereken bir partinin; silahların gölgesine, teröre ve şiddete sarılması, terörle kol kola girmesi; oy aldığı insanların iradesine karşı, çözüm isteyen çözümden yana olup bunun için BDP'ye oy veren insanlara karşı büyük bir saygısızlıktır."
Editör: Haber Merkezi