AK Parti İlçe Danışma Toplantısı Yapıldı

Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "15 Temmuz ruhu olmasaydı her şeyimizi kaybetmiş olacaktık. O halde bizlerin unutmaması gereken temel şey 15 Temmuz ruhudur." dedi.

AK Parti Afşin İlçe Teşkilatının İlçe Danışma toplantısına katılan Ünal, dünyanın en büyük sıkıntısının liderlik olduğunu, Türkiye'nin ise Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderle önünü görüp, cesaretle yürüdüğünü söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşunun ve hedeflerinin geleceği aydınlattığını belirten Ünal, şöyle devam etti:

"15 Temmuz akşamı bizler teşkilatlanma nedir onu çok iyi öğrendik. 14 yıl boyunca adeta Recep Tayyip Erdoğan'ın bizleri eğittiğini gördük. Bugün AK Partinin bir bir hedeflerine ulaşmasında iki şey çok önemli olmuştur. Biri amaçlarını iyi bilmesi, ikincisi ise Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir liderinin olmasıdır. 15 Temmuz akşamı bir şeyi çok iyi anladık. Gençlerimize, bizlerin,  okulların yıllarca öğretemeyeceği vatan sevgisi ne demek, bayrak sevgisi ne demek, al bayrağın gölgesi altında özgür bir şekilde yaşamak ne demek bir gecede öğrendiler. Toprağı vatan yapan şeyin ne olduğunu gördüler. Yeri geldiğinde ülke için vatan için can vermenin, kan dökmenin, gözünü kırpmadan çıplak elleriyle tankların üstüne yürümenin ne demek olduğunu 15 Temmuz gecesi bütün dünya ile gençlerimiz, çocuklarımız öğrendi. 15 Temmuz ruhu olmasaydı her şeyimizi kaybetmiş olacaktık. O halde bizlerin unutmaması gereken temel şey 15 Temmuz ruhudur." ifadesini kullandı

Türkiye'nin Avrupa Birliği ile müzakere sürecini yürüten ve NATO üyesi bir ülke olduğunu söyleyen Ünal, " Bizim demokrasimiz saldırı altındayken 15 Temmuz sürecinin ardından AB ülkelerinden darbeye tepki görmedim. Daha sonra Amerika'ya gittik bir heyetle, İngiltere, Almanya, Fransa ve Belçika'ya gittik değişik heyetlerle. Kimse bize, Cumhurbaşkanınız suikast girişimine maruz kaldı, parlamentonunuz bombalandı ve 246 kişi ülkenizi korumak için şehit düştü, kimse bunu sormadı. Bize şunu sordular, siz darbeden tutuklananlara iyi davranıyor musunuz? Türkiye'yi işgal etmek isteyenlere, Cumhurbaşkanına suikast girişiminde bulunanlara iyi muamelede bulunuyor musunuz? diye soruyorlar. Hukuk Devleti olarak bir siyasetçiyi, yargı ifade vermeye çağırdığında, gelmeyecek, ben senin hukukunu tanımıyorum diyecek, Devletimiz siyasetçinin ifadesini almak için gel bakalım dediğinde, Avrupa ayağa kalkacak, AB Büyükelçileri olağanüstü toplanacak. Bir gün PKK'ya silah bırakın, kanlı bombalı saldırıları durdurun demediniz. Tam aksine gözümüzün içine bakarak silah yardımı yaptınız. Biz Avrupa'ya da, Amerika'ya da karşı değiliz. Biz bu ikiyüzlülüğe karşıyız." açıklamasında bulundu.

Daha sonra konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, her şeye rağmen, Türkiye'nin büyümeye devam ettiğini ve AK Parti'nin yatırımlarına devam ettiğini belirtti.

Türkiye'nin bütün ilginin ve dünyanın gözlerinin üzerinde olduğu bir süreci yaşadığını söyleyen Çitil, konuşmasına şöyle devam etti:

" Gerek dış mihraplar, gerekse içerideki işbirlikçileri ülkemizin üzerinde çeşitli oyunlar oynadılar. 15 Temmuz'daki kanlı darbe girişiminde ülkemiz, milletimiz bütün dünyaya gerekli cevabi verdi. 15 Temmuz Türkiye'nin yeniden doğuşuna vesile oldu. Şuanda FETÖ'nun tasfiye süreci devam ederken bir taraftan da Güneydoğu'daki terör örgütüyle mücadelemiz devam ediyor. Aynı zamanda kendi güvenliğimizi sağlamak adına sınır dışında terörle mücadelemizi sürdürüyoruz. Terör örgütünün destekçisi olan siyasi mihraplara yargımız gerekli cezayı verecek. "diye konuştu.

AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, AK Parti Afşin İlçe Teşkilatının İlçe Danışma toplantısına katılan milletvekilleri ve parti teşkilatına teşekkür etti.

Toplantıya, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilli Nursel Reyhanlı Oğlu, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkan Yardımcısı İdris Tezcan, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, ilçe belediye başkanları, AK Parti'nin ilçe başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Editör: Haber Merkezi