Türk Eğitim-Sen, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun Yeniden Düzenlenmesi Talebinde Bulundu

Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş 2 Nolu Şube Başkanı Bayram Doğan, Öğretmenlik Meslek Kanunu’yla getirilen düzenlemelerin yeniden ele alınması gerektiğini belirtti.

Türk Eğitim-Sen, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun Yeniden Düzenlenmesi Talebinde Bulundu

Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş 2 Nolu Şube Başkanı Bayram Doğan, Öğretmenlik Meslek Kanunu’yla getirilen düzenlemelerin yeniden ele alınması gerektiğini belirtti.

Deniz Doğan
Deniz Doğan
07 Ekim 2022 Cuma 17:34
436 Okunma
Türk Eğitim-Sen, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun Yeniden Düzenlenmesi Talebinde Bulundu

Şehit Er Ömer Erüstün Meydanında, Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş 2 Nolu Şubesine üye öğretmenlerle birlikte basın açıklaması yapan Doğan, “Şu an öğretmenler odasında ücretli, sözleşmeli ve kadrolu öğretmenler var. Üstelik bu ayrım yetmezmiş gibi bir de başöğretmen uzman öğretmen ayrımı olacak.” dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun içeriğinin eğitim çalışanlarının beklentilerini karşılamadığını aktaran Doğan, “Öğretmenlerin kariyer planlaması sınav ile olmaz. Çünkü sınav sadece bilgiyi ölçer. Oysaki öğretmenlik sadece bilme mesleği değil bildiğini öğrenciye aktarma mesleğidir. Tek ölçüt deneyim ve tecrübe olmalıdır.” Diye konuştu.

 Uzman öğretmen ve başöğretmen kariyerinin sınavla belirlenemeyeceğini ifade eden Doğan, “10 yılını dolduran her öğretmen uzman öğretmen, 20 yılını dolduran her öğretmen başöğretmen olmalıdır. Sınav şartı getirilmesi öğretmenlerimizi kamuoyu önünde tartışır hale getirecektir. Şöyle ki sınava girmiş bir öğretmen eğer 70 puan alamazsa ‘kötü’ öğretmen mi olacak? Bu nedenle Milli Eğitim Bakanlığı kendi eliyle öğretmeni, veli ve öğrencinin önüne atacak zaten yıpranan mesleki saygınlığı daha da tahrip edecektir. Çok geç olmadan MEB ve yasa koyucular bu konuda gerekli düzeltmeyi yapmalı ve öğretmenlerimizi bu gereksiz tartışmanın içinden çıkarmalıdır. Eğitim fakültesi binlerce arkadaşımız atama beklerken boş kadrolar ücretli öğretmenler atayarak doldurulmaktadır. MEB bir an önce boş kadrolara yeniden atama yapmalıdır.  Sözleşmeli atama sonlandırılmalı, tüm öğretmenler sadece kadrolu olarak istihdam edilmelidir. Liyakat ve ehliyeti esas alan bir yönetici atama sistemi ihdas edilmelidir.” Açıklamasında bulundu.

   Eğitim-öğretim ödeneğinin revize edilerek tüm eğitim çalışanlarına ödenmesi gerektiğini söyleyen Doğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Öğretmenlerin her türlü istihdam, özlük, ödeme, disiplin, terfi, izin, atama iş ve işlemleri meslek kanunu içinde olmalıdır. Milli eğitimde çalışan şeflerin görev tanımlarının netleştirilip 3600 ek göstergeden faydalanabilmeleri için gerekli düzenlemeler yapılmalıdır. Başarıyı esas alan ve teşvik eden objektif bir ödül sistemi hayata geçirilmelidir.  Tüm öğretmenlerin ek ders ücretleri  yüzde 100 artırılarak, öğretmenlerin rahat bir nefes alması sağlanmalıdır. Angarya işler yaptırılmamalıdır. Öğretmen eğitimcidir, sadece eğitime odaklanmalıdırlar ki daha verimli olabilelim. Türk Eğitim-Sen olarak, her zaman eğitim çalışanlarının yanında yer alıp haklarını korumaya devam edeceğiz. Sonuç alınana kadar eylemlerimize devam edeceğimizi kamu oyuna saygıyla sunarız.”

Basın açıklamasının ardından grup dağıldı.

Son Güncelleme: 07.10.2022 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner457

banner372

banner432

banner464

banner373