Afşin’de uzun yıllardır sürdürdüğü avukatlık kariyerinin ardından Çayırhan Noteri olarak atanan Mehmet Turan, 10 Ocak Gazeteciler Günü ve Yeşil Afşin Gazetesinin 40. yılı dolayısıyla ziyaret gerçekleştirdi.

Gazetemiz imtiyaz sahibi Fatma Kösebalaban ve sorumlu yazı işleri müdürü Sinan Doruk’un gazeteciler gününü kutlayan Noter Mehmet Turan, gazete arşivini inceleyerek geçmişi yad etti.

“Büyüdüğüm yerdeyim”

Turan, “1986-1987 yıllarında gazetede ‘Genç Kalemşörler’ adı altında bir köşemiz vardı. Birçok arkadaşımızla birlikte bize ayrılan sayfalarda edebiyat dergisi çalışması yapardık. Ziyaretimizde arşivlerde bu sayfaları gördüm ve bir anda geçmişe yolculuk yaptım. Güzel günlerdi. Edebiyata, şiire ve yazmaya meraklı olan arkadaşlarımızla birlikte omuz omuza vererek yaptığımız çalışmaları inceleme fırsatım oldu. O günlerde üniversite ve lise öğrenimi gören bir grup öğrenciye güvenerek gazetesinde yer veren merhum Abdullah Kösebalaban amcamızı rahmetle anıyorum. Şimdi anlıyoruz bize ne denli güvendiğini. Büyüdüğüm, geliştiğim, edebiyatı ve şiiri sevdiğim yerde bulunmak beni çok mutlu ediyor. Yeşil Afşin Gazetesi bizim evimiz, ilçemizin tarihi oldu. 2023 yılı gazetemizin 40 yılı ve daha nice yıllar ilçemize, vatandaşımıza hizmet etmesini arzu ediyorum. Gazetemizin yayın hayatında başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade eden Fatma Kösebalaban da düşüncelerinden dolayı Turan’a teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi