Kahramanmaraş MHP Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, TBMM Genel Kurulunda, 2017 Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı görüşmelerinde partisi adına konuştu.

MHP adına söz alan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, “Terör konusunda ilan edilen seferberlik ne kadar önemliyse, bugün, Türkiye, içinde bulunduğu ekonomik durum nedeniyle, ekonomik seferberlik de ilan etmek durumundadır.” dedi.

Kamu kaynaklarının bilinçsiz kullanılmaması gerektiğine değinen Tor, “ Bu yıl görev zararları için bütçede 7 milyar 205 milyon lira ödenek öngörülmüştür. Bu miktarın 2 milyar 958 milyon lirası KİT görev zararları için ayrılmıştır. Toplam yatırım harcamaları için ayrılan ödenek toplamı 77,5 milyar liradır, 46,8 lira bütçe açığı öngörülmüştür. Görev zararları, bütçe açığı, yüzde 11,3 işsizlik gibi, kanser gibi problemleri alt alta yazdığımızda kaynakları kullanırken çok titizlik gösterilmesi gerektiği açıktır. Hele hele kamu kaynaklarını har vurup harman savurmak işsizimizin, çocuklarımızın, torunlarımızın istikbaline kastetmek demektir. Tabii ki terör birinci meselemizdir. Her halükârda her türlü tedbir alınarak bir an önce sonlandırılmadır. Bu mücadelede samimi olmak lazımdır. Vatandaşa güven vermek lazımdır.” Diye konuştu.

Tor, konuşmasına şöyle devam etti:

“ Vatandaş Habur rezaletini unutmamıştır. "Çözüm süreci" adı altında şehirlerin terör yuvası yapıldığını, devamında da yüzlerce masum insanımızın şehit olduğunu da unutmamıştır. "Öcalan Türkiye'nin önünü açıyor. Bebek katili denilen adam bize geleceği gösterdi. Öcalan Türkiye'nin demokratikleşmesine katkı sağladı. Onların yerinde ben de olsam dağa çıkarım. Bana Serok Ahmet diyorlar." gibi burada sayamayacağım çok sayıda öngörüsüz, siyasi çıkar beklentili terörü, teröristi şımartan demeçleri de unutmamıştır. Terör hem büyük ekonomik kayıplara sebep olmaktadır hem de ülkemize olan uluslararası güveni sarsmaktadır. Terörü çözmeden ekonomik kalkınma olmaz. Bu sebeple terör konusunda seferberlik söylemleri MHP'nin yıllardır söylediği noktaya gelinmesi bakımından fevkalade önemlidir. Terör konusunda ilan edilen seferberlik ne kadar önemliyse, bugün, Türkiye, içinde bulunduğu ekonomik durum nedeniyle, ekonomik seferberlik de ilan etmek durumundadır, ekonomik seferberliği de harcamalardan başlatmalıdır. Bugün, Türkiye'nin, israf edecek 5 kuruş parası yoktur. Yolsuzlukla ilgili çok ciddi tedbirler alınmalıdır, olaya "Benim adamım." diye bakılmamalıdır, görmezden gelinmemelidir. 

Türkiye'mizin ancak yedide 1'i kadar olan iklim, coğrafi konum, yer altı ve yer üstü zenginlikleri bakımından ülkemizden katbekat geri olan Güney Kore'nin 1954 yılında fert başına düşen millî geliri 70 dolarken, 2015 yılında 30 bin dolara yükselmiştir. Biz ne yaptık? 1954 yılında 244 dolar iken, yani Kore'nin 3 katından fazla millî gelire sahipken, bugün "9 bin dolar mı, 10 bin dolar mı?" tartışması yapıyoruz. Türk insanı Güney Kore insanından yolsuzluğa, hırsızlığa daha az duyarlı değildir, dürüst yönetime, şeffaf yönetime Güney Kore insanından daha çok layıktır. 

Kendimizi hiç aldatmayalım, yolsuzluk iddialarını görmezden gelmeye, israfa, yandaşlara çıkar sağlamaya, ayrımcılığa, işi ehline vermemeye, adaletle hükmetmemeye devam edersek hedefe varamayacağımızı belirtiyor.”

 

Editör: Haber Merkezi