31 Aralık 2009 tarihinde yaptıkları delege seçimlerinin iptali amacıyla açılan davanın bugüne kadar sürdüğünü ve bir sonuç çıkmadığını ifade eden Sert, davayı açan tarafın temyiz başvurusu sonucunda Yargıtay’ın yerel mahkemenin kararını bozduğunu ve mahkeme sürecinin yeniden başladığı kaydederek, “Biz işimize bakıyoruz. İşçi arkadaşlarımızın sorunlarının çözümü için mücadele ediyoruz” dedi.
 
Tes-İş Sendikası olarak, Afşin-Elbistan A ve B Termik Santralleri ile diğer işyerlerinde görev yapan işçilerin huzuru için çaba harcadıklarını dile getiren Sert, “Biliyorsunuz Tes-İş Sendikası Afşin Şubesi olarak 2009 yılında 9. Genel kurulumuzu gerçekleştirdik ve bu seçimlerde yeniden başkan seçildim. Bir takım arkadaşlarımız bu seçimlere itiraz ettiler ve dava açtılar. Mahkeme delegenin bir kısmını iptal etti ve mahkeme devam etti. Tekrar delegenin iptal olduğundan dolayı yönetime dava açıldı. Mahkeme bunu reddetti. Bunlarda temyize gönderdi. Yargıtay’ın delege seçimini iptal etme gibi bir kararı yok. Yargıtay kararı ya onar, ya da bozar. Yargıtay’da tekrar dosyanın incelenmesi için yerel mahkemeye gönderdi. Biz yargının almış olduğu karara saygılıyız. Üç yıldan beri görevdeyiz, görevimizi sürdürüyoruz. Burada arkadaşlarımıza sesleniyorum, kimsenin dolduruşuna gelmeyin. Yargı neyin kararını verirse bizler ona uyarız. Bu kararı verecek olanda işçi arkadaşlarımızdır. Bizler görevimizin başındayız, yargılama süreci devam ediyor. Seçimin iptal edilmesi de şuan için söz konusu değildir. Sadece Yargıtay dosyanın tekrar incelenmesi için yerel mahkemeye göndermiştir. Tekrar söylüyorum arkadaşlarımıza kimse paniğe kapılmasın. Bizler koltuk sevdalısı değiliz, koltuklar gelip geçicidir. Görevimizin başındayız, yargı süreci devam ediyor” dedi.
 
Seçim sürecine girdik:
Tes-İş Sendikası 10. Olağan Kongresi’nin 2013 yılında yapılacağını ve kısa bir süre kaldığını belirten Sert, “Sendikamızın 10. Olağan Kongresi 2013 yılında yapılacak. Delege ve şube yönetimi seçimi için kısa bir süre kaldı. 2013 yılının birinci ayında da seçimimizi yapabiliriz, 12. Ayında da. Buna şube yönetimi olarak karar vereceğiz ve seçimimizi yapacağız” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi