Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (KASKİ), kasım döneminde geçerli olacak zam miktarını açıklamasıyla birlikte içme suyunun m³ fiyatı 5 liraya ulaştı.

KASKİ, içme suyu fiyatlarındaki otomatik artışlara devam ediyor. Her ay için geçerli olan yeni fiyat tarifesini internet sitesinden duyuran KASKİ’nin kasım ayında uygulayacağı rakamlar belli oldu. Buna göre, Afşin ilçe merkezindeki aboneler, ekim ayında 4,80 ’den hesaplanan içme suyunun metreküpü, kasım itibariyle 4,94 ’den kullanacak. Yüzde 1’lik KDV’nin de eklenmesiyle birlikte diğer kalemler hariç olmak üzere içme suyunun m³ fiyatı 5 liraya ulaşmış oldu. Son zamla birlikte şehir merkezindeki aboneler için içme suyundaki artış miktarı 14 kuruş olarak gerçekleşti. 

Beldeden mahalleye statüsüne geçen aboneler ise içme suyunun m³’üne 9 kuruşluk artışla 3 lira 16 kuruş ödeyecek. Köyden mahalleye dönüşen yerleşim alanlarındaki vatandaşlar, suyu 2 kuruş daha pahalı kullanacak. Son zamla birlikte kırsal mahallelerdeki aboneler, içme suyunun m³’ü için 1,65 ödeyecek.

3 kademeli fiyatlandırma sistemine de devam edeceğini duyuran Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ), Su bedelleri, su tüketim bedelinin yüzde 35’i olarak uygulanıyor.

Editör: Haber Merkezi