Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Kahramanmaraş'ta okullar ile belediyeye ait fuar merkezinde misafir edilen Suriyeliler, tamamlanan çadır kente sevk ediliyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Kahramanmaraş'ta okullar ile belediyeye ait fuar merkezinde misafir edilen Suriyeliler, tamamlanan çadır kente sevk ediliyor.

Kahramanmaraş Kız İmam Hatip Lisesi pansiyonunda kalan bir grup Suriyeli, öğleden sonra minibüslerle çadır kent sevk edildi. Suriyeliler burada kurulan polis noktasında güvenlik kontrolünden geçirildi, kayıt noktasında da daha önceki kayıtları kontrol edildi.

Sağlık kontrolleri yapılarak kalacakları çadırlara yönlendirilen mülteciler için, çadır kentte ayrıca hastane, mescit, spor alanları, kreş ve televizyon odalarının yanı sıra sosyal aktivite alanları da oluşturuldu.

-Vali Şükrü Kocatepe-

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, çadır kentin 10 bin kişilik bölümünün hazır olduğunu, bölgeye 400 çadır daha kuracaklarını belirtti.

12 bin kapasiteye ulaşacak çadır kentin, altyapısının da buna göre hazırlandığını aktaran Kocatepe, çadır kenti bir kasaba gibi kanalizasyon, içme suyu, elektrik, sokak aydınlatmaları, mescit ve dinlenme çadırı inşa ederek hazırladıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

"Her mahallede 6'şar çamaşır makinesi var. Eğitim alanları, kurs çadırları... Ayrıca kamera sistemi kuruldu, kontrolsüz çıkmaları mümkün değil. Çift tel örgü var. Özel güvenlik teşkilatı ile dışarıdan ve içeriden korunuyor. Kısa sürede geceli gündüzlü çok yönlü çalışılarak bugün iskan edilecek hale geldi. Çadır kent toplam 5 mahalleden oluşuyor ve bugün bir mahalleye mültecileri almaya başlıyoruz. Bir hafta içerisinde tüm Suriyelileri çadır kente sevk etmiş olacağız."

 

Editör: Haber Merkezi