Törene, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, spordan sorumlu eski Devlet Bakanı AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Mesut Dedeoğlu, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile birlikte 60 federasyon başkanı, yönetim kurulu üyeleri, genel sekreterleri ve görevden ayrılan federasyon başkanları katıldı.
Törende, eski ve yeni federasyon başkanlarına plaket verildi. Dedeoğlu da plaket alan eski federasyon başkanları arasında yer aldı. Bilindiği üzere MHP Kahramanmaraş Milletvekili Dedeoğlu, milletvekili seçilmeden önce dört dönem Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanlığı’nı yapmış, Dünya Görme Engelliler Spor Birliği (IBSA) Genel Sekreterliği görevinde bulunmuştur. Dedeoğlu, ayrıca Türkiye Milli Paralimpik Komitesi Yönetim Kurulu Üyeliği ve As Başkanlığı görevlerinde de bulunmuştur.
Dedeoğlu, burada yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na böyle bir düzenleme yapmalarından dolayı teşekkür ederek, plaketini Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu yöneticileri ve çalışanları adına aldığını söyledi.  Dedeoğlu, engellilerin dünya ve Türkiye’de aşamayacakları hiçbir engel bulunmadığını belirterek, yeter ki bu arkadaşlarımıza gerekli imkânlar sağlansın” dedi.
Dedeoğlu, geçmişte temelleri sağlam attıklarına da dikkat çekerek, Londra 2012 olimpiyat ve paralimpik oyunlarında tarih yazdığını bildirdi. Türk olimpiyat ve paralimpiklerde hayatında ilk defa Türkiye’nin takım halinde katılmaya hak kazandığını ifade etti.
Dedeoğlu, ülkemizde engellilerin çok büyük engelleri aşarak, yurt içinde ve yurtdışındaki müsabakalarda başarıya ulaştığını belirterek, “Her engelli arkadaşımızı ve sporcumuzu ailemizden birisi gibi görerek, Türkiye’deki 81 ilde binlerce engellilerimizle, kulüplerimizle, antrenör, ve  hakemlerimizle beraber çalışıp başarıyı yakaladık” şeklinde konuştu.
En büyük temennisinin engelli sporunun bıraktıkları yerden daha da ileriye gitmesi olduğuna işaret eden Dedeoğlu, bundan sonra Türk sporuna ve engellilerine her türlü desteği vermeye devam edeceklerini vurguladı. 
Editör: Haber Merkezi