Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, Türkiye’nin ekonomik ve sosyal açıdan kötü bir gidişata kapıldığını öne sürerek, “İş bilenin kılıç kuşananındır. Vatandaşın ilacı ve reçetesi Milli Görüşçülerin elindedir” şeklinde konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, partisinin Elbistan İlçe Teşkilatı’nda partililerle bir araya geldi. Burada ülke ve dünya gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Tongüç, 2015 yılında yapılacak seçimlerin Türkiye açısından önemine işaret etti. Saadet Partisi’nin Haziran 2015’te TBMM’ye gireceğinden emin olduklarını kaydeden Tongüç, “Saadet Partimiz Meclis’e girecek ve en kısa sürede iktidara gelecek. Bıraktığı yerden devam ederek milletimizin yüzünü güldürmeyi sürdürecektir” ifadelerini kullandı.

“ELİMİZDEKİ REÇETE SAĞLAM REÇETE”
Tongüç, şöyle devam etti:

“40 yıldır milletimizin huzurunda Milli Görüşçüler olarak iyi, doğru ve güzel ne varsa aziz milletimize sunulması ve bu milletin yeraltı-yerüstü imkanlarının milletimizin evlatlarına eşit bir şekilde sunulmasının gayreti içerisinde olduk. Alın terinin faizci şebekelere peşkeş çekilmemesi uğrunda 5. partimizi kurmuş bir yapıyız. Bu milletin alın teri, emeği ve göz nuru hususunda bugüne kadar taviz vermedik. Bundan sonra 105 tane de parti kurmak mecburiyetinde de olsak bu milletin alın terini faizcilere peşkeş çektirmeyeceğiz. Elimizdeki reçete Allah’a şükür sağlam bir reçetedir. 7 Haziran 2015’te yapılacak seçimlerde Saadet Partimizin Meclise girerek meselelere el koyma vaktinin geldiğini göstermektedir. Bunu Allah’ın izniyle başaracağız. Saadet Partimiz Meclis’e girecek ve en kısa sürede iktidara gelerek bıraktığı yerden üretimden, istihdamdan devam ederek milletimizin yüzünü güldürmeye devam edecektir. Milli Görüş, milletimizin ta kendisindir. Su toprakla buluşacak ve oradan daha nice nimetler Milli Görüşçülerin önderliğinde bu millete sunulacaktır.”

“PAPA’NINKİ TURİSTİK ZİYARET DEĞİL”
Katolik Hıristiyanların ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francesco’nun Türkiye ziyaretini eleştiren Tongüç, “Papa, mevcut iktidar döneminde 2. kez ülkemize geliyor. Papa’nın ziyareti bir turistik ziyaret olmadığı gibi Türkiye’ye yapılan bir ziyaret de değildir. Bizzat Papa, gelmeden önce ‘Konstantinopolis’e gidiyorum’ demiştir. Burada, Ayasofya’yı kilise haline getirmek ve Türkleri de Orta Asya’ya göndermek gibi bir plan var. Ziyaret kesinlikle siyasidir. Neticeleri itibariyle Türkiye’mizi etkileyecektir. Hükümete soruyoruz; bu Papa aşkı neden şimdi bir kez daha depreşti? Hesap büyüktür. Türkiye’mizin aç bırakılması, borçlandırılması, kalbindeki imanın sökülüp atılması, kardeş kavgası neticesinde Allah muhafaza ülkenin parçalanmasına matuf projeler asla bitirilmiş değildir” şeklinde konuştu.

“BU VATANI SOKAKTA BULMADIK”
Suriye’de yaşananlara da değinen Tongüç, “Irak’ın kuzeyinde meydana gelen yapılanmalar; şimdi Suriye’nin 3’e, 4’e bölünmesi sonrasında ortaya çıkan tablo aslında Türkiye’nin parçalanmasına yönelik aşamaların ilk adımlarıdır. İşte böyle bir noktada bizim uyanık olma mecburiyetimiz var. Bu vatanı sokakta bulmadık. Kim olursa olsun gemiyi delmeye kalkanların elini tutmak da Milli Görüşçüler olarak bizim vazifemiz. Hesaplar çok çetin yapılıyor. Fakat milletimizin refleksini bilememektedirler. Plan yapanlara sesleniyorum, siz daha bu Anadolu’yu tanımıyorsunuz. Bu Anadolu’da öyle bir iman var ki; dine, bayrağa, namusa müdahale edecek bir şey geliştirdiğiniz zaman bir volkan olur fışkırır insanlığa ve İslam’a hizmet etmeye devam eder. Bu milletin bağrında Milli Görüş var. Biz var olduğumuz sürece o planlarını gerçekleştiremeyecekler” dedi.

Türkiye’deki özelleştirme ve faiz politikalarının yanlışlığını savunan Tongüç, CHP’nin de faiz konusunda iktidarla aynı görüşte olduğunu ifade etti. Tongüç, özellikle şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin gündemde olduğuna dikkat çekerek buna kesinlikle karşı olduklarının altını çizdi.

"MİLLİ GÖRÜŞ EFSANE HİZMETLER YAPTI"
Türkiye’nin bütçesinde yatırımdan çok faize para ayrıldığını belirten Tongüç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“2015 bütçesinden faize 56 milyar TL, yatırıma ise 41 milyar gidecek. Türkiye üretimi bıraktı. Artık eti bile ithal eder duruma geldik. Çiftçi; ekmese daha karlı bir duruma gelmiştir. Anadolu boşalıyor ve büyük göç dalgası başladı. Bu işe bir dur demek mecburiyetindeyiz. Vatandaşın ilacı ve reçetesi Milli Görüşçülerin elindedir. Bunu uygulamadan bu hastanın ayağa kalkma imkânı yoktur. Meclis’teki muhalefetin bunu yapma kapasitesi yoktur. Milli Görüş iktidarken nasıl efsane hizmetler yapıldığını memur, işçi ve çiftçi kardeşlerim çok iyi biliyor. İş bilenin kılıç kuşananındır. Önümüzdeki seçim alelade seçim olmaktan çıkmıştır. Çok daha önemli bir seçim haline gelmiştir. Çok dikkatli olmak zorundayız. İktidara bir ikaz babında kırmızı kart gösterin Saadet Parti’mizi Meclis’e sokmak mecburiyetindeyiz.”

Toplantı, daha sonra basına kapalı olarak devam etti.
Editör: Haber Merkezi