Siirt’in Pervari ilçesinde meydana gelen helikopter kazasında şehit olan 17 askerden Uzman Çavuş Ömer Büyükköse (23) memleketi Kahramanmaraş’ta ebediyete uğurlandı.
Diyarbakır’daki törenin ardından Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri uçakla Kahramanmaraş Havaalanına getirilen şehidin naaşı, buradan alınarak kortej eşliğinde ulu camiye getirildi. Şehidin getirilişi esnasında nişanlısı Kübra Baysal gözyaşlarına boğuldu. Tabutun arkasından yürüyen Baysal, “Ömer canın çok yandı mı?” diye ağıtlar yaktı.
Daha sonra askerlerin omuzlarında taşınan şehidin albayrağa sarılı naşı musalla taşına kondu. Ağıtlarını burada da sürdüren Baysal’ın gözyaşları yağmur damlalarına karışırken, acılı kızı Kahramanmaraş Müftüsü Muhammed Gevher teselli etti. Törende konuşan Gevher, Türkiye’nin her yerinde yaşanan acıyı dile getirerek, “Üzüntümüz çok büyüktür. Çünkü 17 tane yetişmiş din, vatan, millet, hürriyet için zulme karşı durmak için bütün güçlerini sarfeden, yetişen, yetiştirilen 17 evladımızı kaybettik. Üzüntülüyüz.” Dedi.
Şehidin 20 gün sonra dünya evine gireceğini ve vuslata ereceğini anımsatan Gevher, “20 gün sonra şuradaki evladımız, şehidimiz içinde bulunduğu durum gibi 20 gün sonra düğün yapacaktı. Şeb-i Aruz olacaktı. Kavuşacaklardı. Anne babası gitmiş evlerini düzmüş idi, örfümüz geleneğimiz üzere. Ancak Mevla nasip etmedi. Fakat şehidimizin değerli nişanlısı, değerli anne, değerli baba şunu iyi bilin. Şehidimize öyle bir mekan hazırlandı ki bu mekanı dünyadaki bütün imkanlarla süslemeye kalksanız, asla başaramazsınız. Onlar, erdi uzmandı ama şu anda şereflerin, rütbelerin en yücesine ulaştı bu bizi sevindiriyor.” diye konuştu.
Şehit Uzman Çavuş Büyükköse, ikindi namazına müteakip Müftü Gevher’in kıldırdığı cenaze namazının ardından Şeyh Adil Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. Şehit Babası Süleyman Büyükköse’nin metanetli duruş sergilediği, Anne Nurgül Büyükköse’nin ise oğlunun fotoğraflarını öptüğü törene Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Adana Jandarma Bölge Komutanı Hamza Celepoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Yıldırım Ramazanoğlu, Emniyet Müdürü Metin Aşık, bürokratlar, siyasiler ve askeri erkan ile yüzler ce vatandaş katıldı.
Törene katılan vatandaşlar, teröre lanet yağdırarak, terörist başı Apo aleyhinde sloganlar attılar.
Editör: Haber Merkezi