Afşin Ashab-ı Kehf Camii Derneği tarafından düzenlenen şiir ve öykü yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri törenle takdim edildi.

Lise öğrencileri arasında düzenlenen şiir ve öykü yarışmasının ödül töreni Afşin Ashab-ı Kehf Camii Kütür Merkezinde gerçekleşti.

Düzenlenen ödül töreninde konuşan Afşin Ashab-ı Kehf Camii Derneği Başkanı Mehmet Turan, “Dernek olarak bu faaliyetleri devam ettireceğiz. İlçemiz genelinde düzenlenen şiir ve öykü yarışmasına destekleri bulunan ve yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Katılım oranı ve ortaya çıkan eserler bizleri mutlu etti. Çünkü okuyan ve yazan bir neslin yetiştiğini bilmek ülkemizin geleceği olan gençlere güvenmemiz gerektiğini ortaya koyar. İnşallah en kısa zamanda şiir okuma yarışması düzenleyeceğiz. Şiir ve öykü yarışmasında ortaya çıkan eserler jüri üyelerimiz tarafından ince elendi, sık dokundu. Yarışmaya katılan ve derece elde eden tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.

Yarışmaya katılan öğrencileri tebrik eden AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. Dr. Veli Böke de, “Yazabilmek için çok okumak ve edebiyata yönlenmek gerekiyor. İçimizde biriktirdiğimiz kelimeler şiirle, öyküyle dışarı çıkacaktır. Böylesine güzel bir programın düzenlenmesine öncülük eden Afşin Ashab-ı Kehf Camii Derneğimize ve emekleri bulunanlara ayrıca teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından şiir ve öykü yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Şiir dalında Afşin Fen Lisesinden Ahmet Yılmaz ‘Hümeyra’ isimli şiirle birinci, Afşin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Gözde Nur Gökkaya ‘Yalnızlığın Son Adresi’ isimli şiirle ikinci ve Afşin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Zişan T.Cephe ‘Aşk-ı Vuslat’ isimli şiirle üçüncü oldu.

Öykü dalında ise Afşin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden Nisanur Kızılay’ın ‘İyi ki’ isimli öyküsü birinci, Afşin Şifa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden Nursel Şimşek’in ‘Kanlı Hançer’ isimli öyküsü ikinci ve Afşin Fen Lisesinden Emirhan Yıldırım’ın ‘İnsan Şarkısı’ isimli öyküsü üçüncü oldu.

Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere kitap hediye edildi.

Törene AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, İlçe Müftüsü Hayrullah Balta, belediye meclis üyeleri, ilçe milli eğitim şube müdürleri, okul idarecileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.  

Editör: Haber Merkezi