SGK Afşin Merkez Müdürlüğü, Afşin’de faaliyet gösteren muhasebecileri ve iş verenlere bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıda e-ödenek programı anlatıldı. 

Afşin Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya SGK Afşin Merkez Müdürü Nevzat Akbaba, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can, Kahramanmaraş Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası Afşin Temsilcisi Ünal Peköz, Afşin’de görev yapan mali müşavirler ile işverenler katıldı.  

Bilgilendirme toplantısında konuşma yapan SGK Afşin Merkez Müdürü Nevzat Akbaba, “İşverenler tarafından SGK'ya yapılan ihale ya da özel nitelikteki inşaat işleri ile ilgili teminat iadesi/ilişiksizlik belgesi verilmesinde yeni düzenlemeye gidildi. Eskiden işverenlerin iş bitim dilekçelerini elden ya da posta yoluyla SGK'ya gönderme işlemi ortadan kaldırıldı. SGK yetkilileri ve işverenler yönünden emek ve zaman kaybına yol açan bu uygulama artık elektronik hale geldi. Bu bağlamda, SGK tarafından işlemlerin daha etkin, hızlı, kolay erişilebilir bir şekilde sonuçlandırılması sağlamak amacıyla, 'e-ilişiksizlik uygulaması' hazırlandı. Bu uygulama ile işverenlerin elektronik ortamda iş bitim dilekçelerini SGK'ya göndererek ilgili makamlara sunabiliyor. Düzenlenen yazıları barkod numarası verilerek ilgili makama ibraz edilebilmelerine imkân sağlanıyor.” dedi.

 

Müdür Akbaba konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İşçilerimizin tedavi için gitmiş olduğu sağlık kuruluşundan almış oldukları iş göremez raporları artık kâğıt ortamı yerine elektronik ortamda işverenlerimizin internet posta adreslerine gönderilecek, işverenlerimiz de bu raporları yine internet ortamında 5 gün içerisinde onaylamak zorunda kalacaklardır. Bu süreyi aşmaları halinde önemli bir ceza ile karşılaşacaklardır. Ayrıca işverenlerin internet posta adreslerini Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirmemeleri halinde de yine ceza uygulaması yapılacaktır. İşverenlerimizin bu ceza ile karşılaşmamaları için yapılacak toplantıya katılmaları önemle rica olunur.”

Editör: Haber Merkezi