Sosyal Demokrasi Derneği Elbistan Şubesi tarafından düzenlenen, ‘12 Eylül Faşizmi’ konulu panele konuşmacı olarak katılmak üzere Elbistan’a gelen Süleyman Çelebi, CHP Elbistan İlçe Başkanı Naci Göçmen ve partililer tarafından karşılandı. Parti binasında basın mensuplarının sorularını cevapladıran Çelebi, Elbistan Şeker Fabrikası’nın da içinde bulunduğu B ve C portföylerindeki özelleştirme iptalleri hakkında şunları söyledi:
“Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi, bu güne kadar uygulanan yanlış politikaların ürünüdür. Şeker fabrikalarının kapatılması yalnız orada çalışanları değil, tüm köylüyü ve orada yaşayan vatandaşları ilgilendiren bir durum. Bundan sonra daha çok üretim mekanizması yerine, daha çok ithalata dönük bir projenin uygulanmasıdır. Bugün durduruluyor olması, biz durdurduk gibi burada şov yapılması doğru değil. Bu bir geçici durdurmadır. Bundan kimse övünmemeli ve buna karşı herkesin bir duruş sergilemesi gerekir. Şeker pancarı hem üretici hem de orada çalışanlar açısından çok önemli bir noktadır. Bu yalnız Kahramanmaraş’ta değil, Türkiye’nin birçok ilinde benzeri sorunlar vardır. Burada bir durdurma söz konusu değildir, ihalenin birisine verilip verilmemesi ile ilgili koşullarda sorun vardır. Bunun iyi bilinmesi lazım. Yarın öbür gün yine ihaleye çıkılacaktır. Yine birilerine bu fabrikalar satılacaktır, peşkeş çekilecektir.”
Büyükşehir Tasarısına da değinen Çelebi, “Büyükşehir Yasası ile birlikte birçok belde kapatılıyor. 40 yıllık, 60 yıllık belde belediyeleri, belediyenin oradaki hizmet alanıyla bunları kapatırken, yok ederken halkın iradesine başvurulmalı. Büyükşehir, özellikle mahallelere dönüşmesi konusunda itirazlarımız var. Özellikle köyler. Çünkü o köy yılların kültürüdür. Birden yok edilerek, mahalleye dönüştürülmesini doğru bulmuyoruz. Daha özgürlükçü, daha katılımcı yerel yönetimler yasasının çıkmasına bizde evet diyoruz. Biz seçimden kaçmıyoruz, onun altını çizeyim. Buna bağıl olarak yapılan düzenlemelere itirazımız var. İçişleri Komisyonu’nda arkadaşlarımız mücadele ediyorlar” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi