Büyük Birlik Partisi (BBP) Elbistan Teşkilatı 2. Başkanı Ali İhsan Cırık, partisinin 20. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, "Savunduğumuz değerler Türkiye'nin geleceğidir" dedi.
Parti yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda açıklama yapan Ali İhsan Cırık, "20 yıl önce bu gün, Toplumun bütün kesimlerine hitap eden yeni oluşum hareketini başlatan Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları Anadolu'yu tarayarak, yüksek katılımlı toplantılar düzenlemiş ve fikirlerini anlatmışlardı. Daha sonra Büyük Birlik Partisi adını alacak olan bu yürüyüşte Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu özetle şunları söylüyordu: 'Bizler sadece kendimiz için değil, uçuruma yuvarlanan insanlık için de yeniçağın, tarihini yapmak zorundayız. Dünyaya adaleti, huzuru, insanlık şerefini getirmek zorundayız. Müslüman Türk milleti, yeniçağdaki onurlu mevkiini bir avuç oligarşik azınlığın heva ve hevesiyle milletinden uzak ve zayıf şahsiyetlerle değil, kendi iradesi ve gücü ile elde edecektir' " dedi.
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatı boyunca hep büyük birlik dediğini ve milletin birliğini gerçekleştirmeyi gaye edindiğini ifade eden Cırık, "Onun, izzetli ve bereket kokan, feyz veren yolu devam ediyor. 20 yıl önce Söğüt'te başlattığı bu hareket, Hilal-Gül meşalesi hiç durmadı, sönmedi. Durmayacak ve sönmeyecek. Bu gün bu hareket, Genel Başkanımız Mustafa Destici ve dava arkadaşları tarafından misyonuna uygun şekilde yürütülmektedir. Büyük Birlik Partisi tüm yokluklara, engellemelere rağmen, ortaya koyduğu temiz siyaset ve doğru projelerle, Türk siyasi hayatının vazgeçilmez bir hareketi oldu. Ebedi lideri olan Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun; 'Dik Duracağız, Düz Yürüyeceğiz, Doğru Konuşacağız' şiarını tüm iliklerinde yaşayarak sendelemeden bugünlere geldi. 2000'li yıllarının ikinci 10 yılını yaşadığımız bugünlerde, Hilal-Gül olarak, büyük bir kıvanç, sürur ve sekine yaşamaktayız" diye konuştu.
Cırık, konuşmasının sonunda ise, şu ifadelere yer verdi:
"Büyük Birlik hareketinin onurlu müdavimleri, 2013 yılının 29 Ocak gününde kuruluşlarının 20. yılını kutlamaktadır. Bu sebeple biz diyoruz ki; biz, geçmişi şaibesiz, alnı açık olanların kurduğu bir partiyiz. Biz, Büyük Birlik Partisi olarak, ülkemiz için çözüm projeleri üretmek noktasında yoğunlaşıyoruz. Biz, Büyük Birlik Partisi olarak, ülkemiz için çözüm projeleri üretmek noktasında yoğunlaşıyoruz. Biz, Türkiye sevdalısıyız. Biz, 'Tek ülke, tek bayrak, tek millet' sloganının gerçek sahibi ve takipçisiyiz. Biz, kendi çıkarları için siyaset yapanlardan çok farklıyız. Biz, gerçek birer vatanseveriz. Yüreklerimiz vatan askıyla çarpıyor. Biz, inançlı vatanseverler topluluğuyuz. Bizim alt ve üst kimliklerimiz yok. Biz, Türk Milletiyiz. Biz, büyük birliğiz, birlikten yanayız, vatan bölünmez diyoruz. Geriye dönüp baktığımızda iktidar ya da iktidar ortağı olamadık, ama milletin gönlünde itibarımız oldu. BBP, milletin itibarı ve siyasetin yüz akı oldu. Fikren karşımızda duranlar bile BBP'yi hep övdü. 20 yıllık tertemiz mazimizle, kadrolarımızla, projelerimizle iktidara da hazırız. Savunduğumuz değerler Türkiye'nin geleceğidir. Geleceğine sahip çık. Bize katıl. Hareketin en alttan en tepesine kadar yerini al."
Editör: Haber Merkezi