Kahramanmaraş Belediyesi, edebiyata ömrünü veren şair ve yazarların adını yaşatmaya devam ediyor. Yazdığı aşk, gurbet ve sosyal temalı şiirlerle bir çok eseri Türk edebiyatına kazandıran ve Haziran ayında hayatını kaybeden Abdurrahim Karakoç'un adı şehrin en hakim tepelerinden birine yapılan parka verildi.
Merhum Karakoç'un kendisi gibi şair olan kardeşi Bahaettin Karakoç'un da katıldığı törenle açılan park, mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu. Saydı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, çok büyük emek verilerek yapılan bu parkı kente kazandırmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
"Abdurrahim Karakoç'un ismi hiç unutulmayacak" diyen Başkan poyraz, açılan parkın da Karakoç'un ismiyle ayrı bir önem kazandığını dile getirdi. Poyraz, şöyle konuştu:
"Bu güzel eseri diğer parklarımızda olduğu gibi şehrimize ve bölge insanımıza kazandırdık. Ama buranın ayrı bir önemi var. Buraya Türk şiirine, edebiyatına ömrünü vermiş, çok değerli bir büyüğümüz olan Abdurrahim Karakoç'un adını verdik. Tabi ki onların isimleri her zaman yaşayacak ama biz de öyle bir yer yapalım ki hiç unutulmasın istedik. Yapılan bu parkla, 6 ay önce vefat eden bu büyüğümüzün adı bu parkta ölümsüzleşti. Sizlerin ve bizlerin bir araya gelmesiyle bu güzel mekanı açıyoruz. Şelalesiyle, çocuk oyun gruplarıyla, oturma alanlarıyla güzel bir mekan oldu. İsmine yakışan bir mekan oldu. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."
Konuşmasında Karakoç'un bir şiirine de yer veren Başkan Poyraz, bu yöndeki çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi. Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, Defterdar Osman Koçaş, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan ve çok sayıda davetlinin katıldığı program, açılış kurdelesinin kesilmesi ve parkın gezilmesi ile son buldu.
Editör: Haber Merkezi