Afşin'de, Sağlık için Hareket Et Günü etkinlikleri kapsamında  "Kendini İhmal Etme Harekete Geç" yürüyüşü yapıldı.

İlçe Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen etkinliğe katılan kamu ve kurum müdürleri ile öğrenciler, kurum binası önünden başlayarak Afşin İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğüne kadar yürüdü.

Etkinliğe katılanlar, sağlıklı yaşamla ilgili pankart ve afişler taşıdı.

Yürüyüşün ardından açıklama yapan Afşin İlçe Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mehmet  Boz, insanlara yürümenin ve sağlıklı beslenmenin önemini anlatmayı amaçladıklarını belirtti.

Günlük yaşamdaki fiziksel hareketin en temel koruyucu sağlık hizmeti olduğunu ifade eden Boz, "10 Mayıs, Dünya Sağlık Örgütü tarafından, bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek amacıyla 'Sağlık İçin Hareket Et Günü' günü olarak belirlendi. Ramazan bayram nedeniyle gecikmeli olarak da olsa ilçemizde çeşitli etkinliklerle kutladık." Dedi.

Fiziksel aktivitenin bireylerin fiziksel ve ruhsal sağlığının geliştirilmesinde temel araçlardan biri olduğuna değinen Boz, "Sağlığın korunması ve geliştirilmesi için haftada 150 dakikalık orta şiddette bir egzersiz yetişkinler açısından yeterlidir. 1-4 yaş arası çocuklar, gün içinde farklı şiddetlerde toplam 180 dakikalık fiziksel aktivite yapmalıdırlar. 5-18 yaş arasındaki çocuk ve ergenler için ise, günde 60 dakika, orta şiddetliden yüksek şiddetli aktivitelere doğru şiddeti değişen aktiviteler önerilmektedir. Fiziksel aktivitenin arttırılması sadece bireysel değil toplumsal bir sorun olup toplum tabanlı, çok sektörlü, multidisipliner ve kültürel yaklaşım gerektirmektedir. Bu nedenle toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak için Hareketli Hayat Programı bu uygulamayı yaptık" açıklamasında bulundu.

Etkinliğin sonunda spor hocaları katılımcılara egzersiz yaptırdı.

Editör: Haber Merkezi