Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Elbistan Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarına yönelik organ bağışı konulu bir seminer düzenlendi. Seminerin ardından bazı sağlık çalışanları organ bağışında bulundular.
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası nedeniyle Elbistan Toplum Sağlı Merkezi tarafından Elbistan Devlet Hastanesi’nde sağlık personellerine yönelik organ bağışıyla ilgili olarak bir seminer düzenlendi.
Dr. Meltem Yener ve Eğitim Hemşiresi Zaide Çember tarafından verilen seminerde, organ nakli, organ bağışı, kimler organ bağışında bulunabilir, hangi durumlarda organ nakli yapılabilir, organ nakli için yapılan yasal düzenlemeler, beyin ölümü gerçekleşmiş kişilerinin organlarının kimler tarafından hangi şartlar atlında alındığı ve kimlere hangi şartlar altında nakledildiği konularında bilgi verildi.
Seminerin ardından Elbistan Toplum Sağlığı Merkezi ve Elbistan Devlet Hastanesi tarafından hastane içerisinde açılan organ bağışı standına geçilerek burada Dr. Meltem Yener ve Hemşire Zaide Çember tarafından organ bağışında bulunmak isteyen sağlık personellerinin organ bağışları kabul edildi.
Editör: Haber Merkezi