Tüten, partisinin Afşin ilçe teşkilatında yaptığı açıklamada, ülkenin çok zor günlerden geçtiğini belirtti. Türkiye’de Büyük Ortadoğu Projesinin sancılarının yaşandığını savunan Tüten, mayınlı araziler konusunun ve Suriye ile yaşanan gerginlikler iyice düşünüldüğünde Türkiye’nin yanında yeni bir devlet meydana getirilmeye çalışıldığını savundu.
HAS Parti’nin AK Parti’ye katılımına ilişkin bir soruyu da cevaplandıran Tüten, bu konuda SP lideri Mustafa Kamalak’ın gerekli açıklamayı yaptığını belirtti. Tüten, şöyle konuştu:
“Genel Başkanımıza sorduklarında ‘size de davet gelirse ne dersiniz?’ dediklerinde ‘biz evinize dönün. Siz bizim partimizde birleşin’ dedi. Genel Başkanımız ne güzel söyledi. Ben yine bu çağrıyı tekrarlıyorum. Siz Milli Görüşe dönün. Tek çare, tek kurtuluş yolu Milli Görüş yoludur. Eğer ki insanımız Milli Görüş safında yer alırsa bu ülkede herkese yetecek aş da var, işte var toprakta var. Yeter ki aslımıza dönelim. Biz böyle bir birlikteliğe sıcak bakmayız.Ancak onlar evine dönerlerse Milli Görüş kapısı herkese açıktır.”
Tüten, 23 Eylül’de Eshab-ı Kehf Külliyesinde yapacakları toplantıya tüm Afşinlileri davet ettiklerini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi