Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Fatih Karaaslan, yeni bulunan bir böcek türüne üniversiteye atfen Sütçü İmam adının verilmesi üzerine başlayan tartışmalar karşısında yazılı açıklama yaptı.
Açıklamasında, yeni bir canlı türüne isim vermenin bilim dünyasında saygı göstermenin ifadesi olarak değerlendirildiğini öne süren Karaaslan, şunları kaydetti:
“Üniversitemiz öğretim üyelerinden Doç.Dr. Sakine Serap Avgın yeni bir canlı türü bulmuş ve ona, çalışmayı yürüttüğü arkadaşlarıyla birlikte, üniversitemize atfen 'epuraea sutcuimamun Avgın, Lason, Audisio, 2012' ismini vermişlerdir.
İsim yeni bulunan canlı 'türüne' verilmiştir. Bu, bütün dünyada, bilim dünyasında, değer vermenin, saygı göstermenin işareti olarak kabul edilir.
Nitekim haber, ulusal medyada, yeni bir türün keşfiyle ilgili olarak olumlu bir şekilde yer almıştır. Ancak konu şehrimizde, bazı olumsuz yorumlarla, hak etmeyen kişileri ve hatta Sütçü İmam’ı rencide edecek biçimde tartışılmıştır.
Bunun üzerine Doç.Dr. Sakine Serap Avgın ismin değiştirilmesi konusunda girişimlerde bulunacağını bildirmiştir. Biz, çalışkan bir akademisyen olan arkadaşımızın yanlış yapmadığı düşüncesindeyiz. Son kararına da saygılıyız.”
Editör: Haber Merkezi