Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakanlık Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun Portföy B ve C şeker fabrikalarının özelleştirmesinin iptaliyle ilgili kararının kendilerine ulaştığını ifade etti. Özelleştirme kararının 29 Kasım 2011'de alındığını hatırlatan Şahin, şöyle konuştu:
"Bu özelleştirmenin bu şekliyle yanlış ve şaibeli olacağını her defasında dile getirdik. Özelleştirmenin olmayacağına inanmıştık. Hiçbir zaman satışın onaylanacağı yönünde düşünceye kapılmadık. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın özelleştirmeyi onaylamayacağını biliyorduk. Çünkü satış şartnamesinde yapılan birçok hata vardı. Başbakanımıza özelleştirmenin yanlışlarını kim anlatmışsa iyi anlatmış. Konu hakkında iyi bilgi almış."
Alınan kararı, "Sevindirici" olarak nitelendiren Şahin, bundan sonra şeker fabrikalarında üretimde yeni bir anlayış ve strateji belirlenmesi gereksinimini ortaya çıktığını vurguladı.
-Polonya modeli-
Şeker üretiminde Polonya modelinden bahsedildiğini anımsatan Şahin,
"Sendika olarak Polonya'da şeker üretiminin nasıl yapıldığını yerinde görmek ve tespitlerde bulunmak amacıyla bir gezi düzenledik. Bazı tespitlerde bulunduk. Devlet, çiftçi birlikleri ve işçilerle birlikte burada yeni bir yapılanmanın başlaması için çalışma yapacağız. İyi netice vereceğine inanıyorum. Bu durumda hem çiftçinin hem işçinin hem de devletimizin kaybı olmaz" diye konuştu.
Şahin, Türkiye'de şeker ve pancar üretiminin devamlılığı için ellerinden gelen gayreti göstermeye devam edeceklerini kaydetti.
Editör: Haber Merkezi