Türk Parlamenterler Birliği Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Afşin-Elbistan bölgesinde bulunan linyit rezervlerinin ekonomiye kazandırılması gerektiğini ifade ederek, işadamlarını da istihdamın artırılması amacıyla yatırıma davet etti.  

Afşin Sanayici ve İşadamları Derneği’ni (ASİAD) ziyaret eden Pakdil, Kahramanmaraş merkezde sanayileşmenin çok daha önceden başladığını belirterek, Afşin-Elbistan bölgesinde de işadamlarına yatırım çağrısı yaptı.  

ASİAD Başkanı İlyas Sarı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Pakdil ve beraberindeki heyet, dernek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Burada bir açıklama yapan Pakdil, şunları söyledi: 

“Türkiye teşvik uygulamaları kapsamında 6 bölgeye ayrıldı ve belirli bir şekilde destekler veriliyor. Kahramanmaraş ise bu teşvik bölgeleri bakımından çok iyi bir durumda. İşadamları ve sanayicilerimiz tarafından bu il ve ilçe bazında değerlendirilmesi anlamına geliyor. Yani bir ülkede nerede ihtiyaç var ve ülkemiz ürettiği ürünleri nasıl dışarıya ihraç edebilir, bunlarının hepsinin analizi ve raporları var. Bir de bu teşvik uygulamalarının en önemli yararlarından biride insanlarımızın kendi coğrafyalarında ve kendi kültürel ortamları içerisinde istihdam etmeyi sağlamaktadır. Kahramanmaraş’a baktığımız zaman coğrafi konumu itibariyle ulaşımı nispeten daha kolay olan bir konumda. Ama şunu da kabul etmemiz gerekir. Sanayileşme merkezde çok daha önceden başlamış. Afşin-Elbistan linyitlerini ve buradaki istihdamı artırmak için, buradaki linyit madenini çıkarıp enerjiye dönüştürürsek, öbür taraftan da sanayileşme çok çabuk olur.  Kahramanmaraş’ta tarım ağırlıklı ve tekstil ağırlıklı çalışmalar yapılmış ve orada sanayileşme alt yapısı oluşmuş. Burada bu dengelerin çok iyi korunması lazım. Bölgemiz insanlarının müteşebbisliği burada son derece önemlidir.”

Editör: Haber Merkezi