29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Fatih Şahan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, Afşin’de esnaflara gazete dağıtarak 99.yılı kutladılar.

Afşin’de eğitim öğretim hizmeti veren Özel Fatih Şahan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri Okul Kurucusu Fatih Şana, Okul Müdürü Hacı Osman Şahan ve Öğretmenleri nezaretinde şehir merkezinde vatandaşlara ve esnaflara 29 Ekim 1923 tarihli Gazete nüshası dağıtarak Cumhuriyetin ilanını duyurdu.

Esnaflara gazete dağıtımından sonra Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri, Afşin Belediyesi’ne giderek kurum müdürleri ve çalışanlara gazete dağıtımı yapıp 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladılar. Afşin Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Gedik, öğrencilere Afşin Belediyesi logolu bardak hediye etti.

Afşin Belediyesi’nden sonra öğrenciler, Emniyet Müdürlüğü’ne, Jandarma Karakolu’na ve Milli Eğitim Müdürlükleri’ne ziyaret ettiler. Ziyaretler de öğrenciler hatıra fotoğrafı çekildiler.

29 EKİM ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK BAYRAMIDIR

Günün anlam ve önemine dikkat çeken Fatih Şahan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Hacı Osman Şahan; “29 Ekim ülkemizin en büyük bayramıdır. Bizde bu bayrama layık olmak için merkezi olarak bir etkinlikte bulunmak istedik. Halkımızı bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz. Çünkü Cumhuriyet bizim en büyük kazanımımızdır. Öğrencilerimiz, bütün milletimiz ve bundan sonra geleceğimiz için cumhuriyet daha önemlidir. Dünyadaki gelişmelere baktığımızda Cumhuriyet’in önemi, Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyet ilkelerinin önemi daha da öne çıkmaktadır. Biz bunu yaşatma ülküsünde bunu yaşatma gayretindeyiz. Amacımız ülkemizi daha çağdaş, medeniyetler topluluğu içerisine katmaktır” dedi.

Program sonunda öğrencilere, Yeşilçam Kafe İşletmesi çay, kahve ikramında bulundu.

Editör: Haber Merkezi