AK Parti İl Başkanı Özdemir, İstişare İçin Afşin’e Geldi

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Afşin’de vatandaşlar ve partililerle bir araya geldi.

AK Parti İlçe Teşkilatında vatandaşlarla istişarelerde bulunan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Mehmet Ali Taşkale’nin istifa etmesinin ardından vatandaşların görüş ve taleplerini almak için Afşin’e geldiklerini söyledi.

Partililer ve vatandaşların görüş ve talepleri doğrultusunda AK Parti Afşin İlçe Başkanlığına atama yapılacağına değinen Özdemir, “AK Parti Afşin İlçe Kongresinde başkanlığı kazanan arkadaşımız istifa etti. Bu sürecin ardından Afşin’de yeniden bir başkanın belirlenmesi söz konusu olacak. AK Parti İl Başkanlığı olarak bu çalışmayı koordine etmek ve geçen süre içerisinde Afşin İlçe Teşkilatında vatandaşlarımızın Afşin ile ilgili talep ve beklentilerini dinlemek için partimizi açtık. Burası her zaman açık olacak.” dedi.

Afşinli vatandaşların sağduyusunun üst düzeyde olduğunu söyleyen Özdemir, “Afşinli hemşerilerimiz ilçe başkanı için görüşmelerimizde, kim olursa olsun AK Parti Genel Merkezimizin belirleyeceği adayla çalışmaya hazırız, başkan biran evvel belirlensin partimizin kapıları her zaman açık olsun istiyoruz, diyorlar. AK Parti İlçe Teşkilatını bugün il başkanlığı olara biz açtık. Bundan sonraki süreçte genel merkezimizin belirleyeceği arkadaşımız partideki çalışmaları yürütecek. Vatandaşlarımızın talepleri de bu yönde. Bu görüş ve önerileri alıp genel merkezimize aktaracağız. Afşin İlçe Başkanımıza atama yaptığımızda Kahramanmaraş İl Başkanımızın Kongresi ile ilgili tarihi belirleyeceğiz” açıklamasında bulundu.

‘BM’deki Kudüs oylaması dünyanın sınavı olacak’

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda yapılacak Kudüs oylamasına da değinen İl Başkanı Özdemir, “Geçen hafta, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine (BMGK) Mısır'ın sunduğu Kudüs tasarısıyla ilgili oylamada, 14 üye arasında olumlu oy kullandı. Bu Türkiye için güzel bir gelişme oldu. Zaten bu olayın planlayıcısı olan ABD’nin böyle bir performans göstereceğini bekliyorduk. Amerika’nın vetosu bizim için şaşırtıcı olmadı. Yarın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda yapılacak Kudüs oylaması dünyanın imtihanı olacak. Türkiye olarak biz kendi imtihanımızı verdik. Müslüman kardeşlerimize yapılan işkence veya İslam’ın mabedine olan bir yere yapılacak müdahaleye karşı en üst düzeyde dur diyebildik. Kendi sınavımızı verdik. Şimdi dünya sınavını verecek. Bugün Müslümanların mabedine yapılan saldırının karşısında duruyoruz, yarın Hıristiyanların mabedine yapılan bir müdahalenin karşısında da bugün ki tepkiyi vereceğiz. BM Genel Kurulunda da herkesin mutabakatla yanlışlığa göz   yummayacağını düşünüyoruz.” Diye konuştu.

“Her Kahramanmaraşlı, Gençliğe Hitabe’deki ‘kahraman’ genç gibidir”

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran’ın “terörist arıyorsa Maraş ve Çorum’da çocukları, kadınları baltayla kesenlere baksınlar" söylemine de sert tepki gösterdi.

Özdemir, “İnsanlar, Kahramanmaraş’a baktıklarında, milli mücadelenin dik duruşlu ve kahraman adamlarını görecekler. Maraş’a baktıklarında imkansızlıklar ve yokluklar içersinde nasıl başarı kazanılır onu görecekler. İnsanlar Maraş’a baktığında kurtuluş mücadelesinde en önde giden güçlü askerleri görecekler. Maraş baktıklarında bunlar gibi çulsuz, yersiz, akılsız, fikirsiz adamlara nasıl ders veren kahraman insanların ne kadar çok olduğunu görecekler. Onların bakmayı bilmeyen gözleri olmadığı için onlar adına bu sözleri söylüyoruz ama onlar yine bunu görmeyecekler. Çünkü onlar yine görmek istediklerini görecekler. Fakat bu millet Maraş’ı nerede olduğunu ve Maraş’ta bu milleti nereye koyacağını çok iyi biliyor. Her Kahramanmaraşlı Necip Fazıl’ın gençliğe hitabesinde söylediği kahraman genç gibidir. Kahramanmaraşlı, kim var denildiğinde sağına ve soluna bakmadan ben varım diyerek bu ülkenin geleceği için öne çıkan kahraman bir evlattır. Bu kahramanlığı bir CHP’li teröristlik olarak nitelendiriyorsa, o kendi liderine ve teşkilatına gitsin baksın. Bizim kahramanlığımız ülkemizi ve bayrağımızı savunmaktır. Onların kahramanlığı da bu ülkeyi başka ülkelere satmaktır.”açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi