AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, bu yıl bitirilmesi planlanan Elbistan-Göksun karayolundaki çalışmalar Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu’ndan bilgi aldı.

Elbistan-Göksun yolunun bölünmüş yola dönüştürülmesi projesi kapsamında Erçene-Ekinözü kavşağı arasında kalan yaklaşık 7 kilometrelik güzergahtaki çalışmalar hakkında da bilgi alan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, “Andırın - Kahramanmaraş yolunu 10,5 km kısaltacak olan köprünün yapımına başlanması, Göksun - Elbistan yolunun tamamlanması, Andırın - Göksun yolunun tamamlanması ile Ilıca - Süleymanlı - Göksun yolunun ihale sürecini görüştük” dedi.

Elbistan-Göksun karayolunun bölünmüş yol haline getirilmesi için 2016 yılında başlatılan çalışmalar sürüyor.

Akçırı ve Kabaağaç Mahallelerinin içinden geçen mevcut yol, Çağılhan Mahallesi çıkışından itibaren dağ yamacına alınacak. Erçene-Ekinözü kavşağı arasında olacak yaklaşık 7 kilometrelik yol, Ceyhan Nehri üzerinden geçen köprüye kadar yeni güzergaha kavuşacak.

Yol açma ve sanat yapılarının inşasına başlanan güzergahta, Ceyhan Nehri üzerine de yeni bir köprü yapılıyor.

54 kilometre uzunluğundaki yol güzergahındaki asfaltlama çalışmalarının bu yılki programının önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor. Elbistan-Göksun karayolunun, Erçene-Ekinözü kavşağı arasındaki bölümünde güzergah değişikliğine gidilmişti.

Akçırı ve Kabaağaç Mahallelerinde her yıl yaşanan ölümlü, yaralanmalı kazaların da önüne geçilmesi hedeflenen güzergah değişikliği kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Dağ yamacından başlatılan çalışmalarda tonlarca hafriyat taşınırken, greyderler de yol açma işlemine devam ediyor.

Diğer yandan, Elbistan’ı başta il merkezi olmak üzere Türkiye’nin diğer bölgelerine ulaştıran ana hat olan Göksun-Elbistan yolu için 2022 yılı yatırım programında 5 milyon 425 bin TL kaynak aktarılmıştı.

Erçene-Göksun arasında da aynı şekilde altyapısı bitirilen noktalarda asfalt yapılıyor.

Vatandaşlar ise, çalışmaların bir an önce bitirilmesi noktasında taleplerini dile getiriyor.

Editör: Haber Merkezi