2016­- 2017 eğitim öğretim yılı okul sporları futbol turnuvasında tüm rakiplerini yenmeyi başaran Afşin İMKB Anadolu Ticaret Meslek Lisesi şampiyon oldu.

Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen, 2016­- 2017 eğitim öğretim yılı okul sporları müsabakaları kapsamında gerçekleştirilen gençler futbol turnuvası tamamlandı.  Afşin sentetik çim sahada başlayan futbol turnuvasına gençler kategorisinde 10 lise takımı katıldı ve kıran kırana geçen maçlara sahne oldu.

Turnuva sonucunda şampiyonluk kupasını Afşin İMKB Anadolu Ticaret Meslek Lisesi kaldırırken, ikinci Eshab-ı Kehf Anadolu Lisesi, üçüncü Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.

Turnuvanın birincisi olan Afşin İMKB Anadolu Ticaret Meslek Lisesi, Kahramanmaraş'ta düzenlenecek okul sporları futbol turnuvasında Afşin'i temsil edecek.

Törende konuşma yapan Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan, güzel bir atmosferde futbol turnuvasının sonuçlandığını belirtti.

Okul sporları müsabakalarının, çocuklara ve gençlere sağlıklı yaşama kültürünü aşılamak amacıyla organize edildiğini söyleyen Arslan, "Liseler arasında düzenlenen futbol turnuvamıza ilçemizden 10 okulumuz katıldı. Turnuvamıza katılan bütün takımlarımıza teşekkür ediyoruz. Birinci olan takım, Kahramanmaraş'ta ilçemizi temsilen il müsabakalarına katılacak. İnşallah buradaki gibi güzel maçlar çıkararak ilçemize derece ile gelmesini ümit ediyorum." dedi.

Okul Sporlarının okullar arasında gerçekleştirilen değişik branşlarla devam ettiğini ifade eden Arslan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Okul sporlarımıza genel olarak 60'a yakın takım katıldı.  Gençler voleybol kız ve erkek, yıldızlar voleybol ve futbol, masa tenisi, gibi birçok branşta müsabakalarımız devam ediyor. Gençlerimiz burada hem yeteneklerini sergiliyor, hem de kazanma ve kaybetmenin sonuçlarını yaşayarak görüyorlar. Burada bizim amacımız kaybedenin, kazananı tebrik etmesi, gençlerimizin centilmenlik duygusunu ve sportmenlik duygusunu aşılamak. Müsabakalarımıza katılan bütün öğrencilerimize teşekkür ediyorum"

Konuşmanın ardından gerçekleştirilen kupa töreninde dereceye giren takımlara kupaları, Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Asef Arslan ve okul müdürleri tarafından verildi.







 

Editör: Haber Merkezi