Afşin Toplum Sağlı Merkezi tarafından ilkokul öğrencilerine “Sağlıklı Beslenme, Obezite ve Hijyen” konulu bir eğitim programı düzenlendi.

Afşin Toplum Sağlığı Merkezi Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi personelleri tarafından Afşin Çobanbeyli İlkokulu anasınıfı ve 2.sınıf öğrenci ve velilerine obezite, sağlıklı beslenme ve hijyen konularında önemli bilgiler aktardılar. Etkinlikte öğrencilere sağlıklı çocuk dergileri dağıtıldı.

Küçük yaşlarda kazandırılan doğru alışkanlıkların, ilerleyen yaşlarda da devam edeceğine değinen Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Biriminden yetkililer, "Doğru beslenme ile sadece kemik gelişimi, bilişsel yetenek ve okul performansında artış yanı sıra erişkin yaşlarda yakalanma riski olan pek çok hastalığa karşı da sağlıklı bir tedbir alınmış oluyor. Hijyen konusunda ise el hijyeni yanı sıra, ağız ve diş sağlığı, genel vücut temizliği, besin hijyeninden de bahsedildi. " diye konuştular.

Sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme her yaş döneminde olduğu gibi özellikle de okul çağı çocukları için çok önemli olduğunu bildiren Afşin Toplum Sağlığı Başkanı Dr. İlhan Demir, “Hızlı büyüme ve gelişme nedeni ile okul çağı çocukların pek çok besin öğesine olan ihtiyacı hayatın diğer dönemlerine oranla daha fazladır ve bu dönemde kazanılacak beslenme alışkanlıkları yaşam boyu sürüyor. Toplumun çekirdeğini oluşturan ve sürekli bir büyüme gelişme süreci içinde olan çocuklar, beslenme yetersizliklerinden en çok etkilenen gruplardan biridir ve okul çağı çocuklarda edinilen yanlış beslenme alışkanlıkları ileride kalp hastalıkları, yüksek tansiyon ve şişmanlık gibi hastalıklar için temel risk faktörü oluşturuyor. Sağlıklı beslenmenin yanı sıra çocukların daha hareketli bir yaşam tarzı benimsemeleri, hijyen, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite düzeylerinin arttırılması ve bu konuda desteklenmeleri çocukların sosyal, zihinsel ve bedensel gelişimlerine önemli katkılar sağlayacaktır." dedi.

Eğitimde öğrencilere sağlıklı olmak için el yıkamanın önemini, okul ve evlerindeki hijyen bölgelerinin nereler olduğunu ve mikroptan korunma yollarını uygulamalı olarak öğretildiğini ifade eden Afşin TSM Başkanı Demir, konuşmasına şöyle devam etti:

" Çocuklara küçük yaşlarda hijyen bilinci kazandırarak enfeksiyona bağlı hastalıkları azaltmayı, böylece daha sağlıklı nesiller yetiştirmeye katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Öğrencilere doğru kişisel hijyen alışkanlıklarını kazandırmaya çalışıyoruz. Küçük yaşta temizlik alışkanlığı kazandırmak amacıyla yaşamsal önem taşıyan hijyen konusunda Afşin Toplum Sağlı Merkezi Obezite Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi personellerimiz ile birlikte okulları gezerek eğitim veriyoruz. Bu etkinlik sayesinde sadece çocuklar değil, onlar aracılığı ile hem aileleri hem de yakın çevreleri hijyen konusunda farkındalık kazanacaktır."

Editör: Haber Merkezi