Mustafa Kemal İlkokulu tarafından hazırlanan 'Her Sınıfın Bir Fidanı Olsun' projesi kapsamında öğrenciler okul bahçesine fidan dikti.

Proje Kenti Afşin projeleri kapsamında Mustafa Kemal İlkokulu tarafından hazırlanan 'Her Sınıfın Bir Fidanı Olsun' projesiyle Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy ve öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu. Aksoy,  Afşin'in daha da yeşil hale gelmesi için önemli bir adım atıldığını belirtti.

Afşin'in her yerinde fidan dikme projelerinin olacağını söyleyen Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, "10 gün içerisinde Afşin'imizin her yerinde okullarımızla birlikte binlerce fidanı toprakla buluşturacağız ve okulumuz tarafından hazırlanan 'Her Sınıfın Bir Fidanı Olsun' projesi ilk adımı oldu."dedi.

Programda konuşan Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, " Aralık ayında başlattığımız Proje Kenti Afşin Proje faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu kapsamda okullarımız ve kurumlarımız tarafından hazırlanan projelerimizi uyguluyoruz. Projelerle ilçemizde bir aktivite zinciri oluşturmayı hedefliyoruz. Özellikle okullarda uygulanan projelerle öğrencilerimizin, okumaları, çalışmaları, bilgi ve fikir sahibi olması yönünden önemli bir adımdır. Ayrıca öğrencilerimizin  kendi kişisel gelişimlerinin ve medeni cesaretlerinin arttırmasını arzu ediyoruz. Mustafa Kemal İlkokulu tarafından hazırlanan, her sınıfın bir fidanı olsun projesi öğrencilerimiz açısından da bu kapsamda çok faydalı bir organizasyon oldu. Yeşil Afşin'imizi daha da yeşil hale getirmek için bir adım atılmış oldu. Önümüzdeki 10 gün içerisinde Afşin'imizin her yerinde okullarımızla birlikte binlerce fidanı toprakla buluşturacağız. Projemizin okulumuza, ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum ve emekleri bulunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Mustafa Kemal İlkokulu Müdürü Hacı Mehmet Özden ise Afşin Kaymakamlığı tarafından başlatılan 'Proje Kenti Afşin' projeleri kapsamında hazırlanan 'Her Sınıfın Bir Fidanı Olsun' projesiyle, okul, veli işbirliğini sağlamak, öğrencilere iş yapabilme becerisini kazandırmak, ağaç ve çevreyi koruma bilincini aşılamak olduğunu kaydetti. Özden,  projede emeği geçen öğretmenlere, öğrencilere ve velilere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından anaokulu öğrencilerinden oluşan mehter takımı, mehteran gösterisi  sergiledi. Program, Türkiye'de ve Kahramanmaraş'ta önemli başarılara imza atan Atatürk Ortaokulu halk oyunları ekibinin yöresel oyunları sergilemesinin ardından, okul bahçesine fidan dikilmesiyle son buldu.  

Programa, Afşin İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Demir, İlçe Emniyet Müdürü Recep Emol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan,İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım, kurum amirleri ve öğrencilerle birlikte çok sayıda veli katıldı.



Editör: Haber Merkezi