Afşin Nüfus Müdürü Ramazan Yıldız, vatandaşların Nüfus Müdürlüklerinde en çok ihtiyaç duyduğu aile nüfus kayıt örneği 5 yıl aradan sonra e-devlet şifresi ile internetten alınmaya başladığını söyledi.

Nüfus Müdürlüklerindeki yoğunluğu azaltmak için böyle bir düzenlemeye gidildiğini ifade eden İlçe Nüfus Müdürü Ramazan Yıldız, “E-devlet şifresi ile birçok işlemi gerçekleştirilebilmesine rağmen, internet üzerinden vukuatlı nüfus kayıt örneği belgesi 2012'den bu yana alınamıyordu. Yapılan düzenleme ile artık e-devlet kapısı üzerinden vatandaşlar nüfus kayıt örneği veya yerleşim yeri belgelerinin çıktısını alarak ilgili mercilerde kullanabilecek.” dedi.

E-devletten alınan çıktıların nüfus kayıt örneklerinin, nüfus müdürlüklerinden alınan belgeler ile aynı hukuki vasfı taşıdığı belirten Yıldız, “Bakanlar Kurulu tarafından, Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte yapılan değişiklik geçen şubat ayı sonunda Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Düzenlemeyle, bürokratik bir dizi işlemi azaltan nüfus kayıt örneği alma gibi hizmetin 7 gün 24 saat işlem yapabilme kolaylığı sağlanmış oldu. Düzenlemeyle birlikte, vatandaşlarımız artık nüfus müdürlüklerine nüfus kayıt örneği almak için gelmek zorunda kalmayacak.” diye konuştu.

E-devlet şifresiyle birçok işlemi gerçekleştirilebildiğini ifade eden Afşin Nüfus Müdürü Salih Avcı ise, kısa bir süre önce yapılan yönetmelik değişikliğiyle artık ikametgâh (yerleşim yeri belgesi) ile nüfus kayıt örneği belgesinin e-devlet uygulaması üzerinden anılabileceğini söyledi.

E-Devlet tarafından gerçekleştirilen işlemler sayesinde hem vatandaşın hem de nüfus memurlarını işlemlerini kolaylaştırdığını ifade eden Avcı, “Vatandaşlarımız genelde bizden nüfus kayıt örneği ikametgâh gibi işlemler talep ediyor. Artık bu işlemleri nüfus müdürlüğüne gelmeden E-Devlet üzerinden alabiliyorlar. Nüfus kayıt örneğini eskiden bütün kurumlar istiyordu şimdi ise kurumlar adres paylaşım sistemine bağlandığı için vatandaşlarımız istemiyorlar. Mesela bir okul kendi öğrencisini adres kayıt sisteminden direk görebiliyor. Yani eskisi gibi bir nüfus kaydı için veya ikametgâh için gelmelerine gerek yok. E-Devlet tarafından yapılan bu hizmet hem bizlerin hem de vatandaşların işini kolaylaştırdı.” dedi.

Editör: Haber Merkezi