Afşin'e doğalgaz gelmesinin ardından evlerine doğalgaz iç tesisatını çektiren ve projesini onaylatan vatandaşlar doğalgaz kullanmaya başladı.

Doğalgaz tesisatına sahip olunan evlerde LPG uyumlu ocakların doğalgaza uyumlu hale getirilmesi gerekiyor.

Kış aylarının girdiği şu günlerde Afşin'de vatandaşlar doğalgaz enerjisinden faydalanmak için evlerinin iç tesisatlarını biran evvel tamamlatmak için yoğun bir çaba harcıyor. Fakat doğalgazdan ısınmanın dışında tam anlamıyla yararlanmak için mutfak tüpü ile çalışan ocakların da doğalgaza uyumlu hale getirilmesi gerekiyor.

Afşin'de LPG uyumlu her marka mutfak ocaklarının doğalgaza uyumlu hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Arzu Soğutma Yetkili Servisi sahibi Mehmet Ali Türk, şunları söyledi:

"Afşin ve Elbistan'ımız doğalgaza kavuştu. Şimdi vatandaşlarımız doğalgaz enerjisinden faydalanmak için hanelerini doğalgaza uyumlu hale getirmeye çalışıyor. Bu noktada bizlerde evlerine doğalgaz tesisatı çektiren vatandaşlarımızın LPG uyumlu mutfak ocaklarını, set üstü ocaklarını ve ankastre ocaklarını doğalgaza uyumlu bir hale getiriyor ve kullanıma sunuyoruz."

LPG uyumlu ocaklarının kesinlikle doğalgaza uyumlu hale getirilmesi gerektiğine dikkat çeken Türk, " Mutfak eşyaları sektöründe uzun yıllardır hizmet veriyoruz. Daha önce fabrika çıkışlı doğalgaz uyumlu ocaklarını LPG'ye çeviriyor ve vatandaşlarımıza teslim ediyorduk. Fakat doğalgazın gelmesiyle bu sorun ortadan kalktı. Şimdide LPG'li ocakların doğalgaza dönüştürülmesi gerekiyor. Bu noktada evlere giderek eski ocaklara numaralandırılmış enjektör ve doğalgaz dirseklerini takarak işlemi tamamlıyoruz. Ayrıca orijinal yedek parça kullanıyor ve 5 yıl parça garantisi veriyoruz. " açıklamasında bulundu.

Türk son olarak doğalgazın, mutfak tüpüne oranla daha tasarruflu olduğunu belirterek, vatandaşlara biran evvel doğalgaza geçmeleri tavsiyesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi