Kahramanmaraş İl Müftülüğü çeşitli nedenlerle boşalan veya boşalacak olan İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım alımı yapılacak.

Kahramanmaraş İl Müftülüğü tarafından yapılan duyuruya göre, müftülükte görev yapmakta olan görevlilerin, askerlik görevi, sağlık sorunu, uzun süreli yurtdışı görevi, ücretsiz izin, geçici görevlendirme gibi nedenler ile görev yerinden ayrılan din görevlilerinin yerine vekil İmam Hatip ve Müezzin Kayyım alımı yapılacak.

Vekil personel olmak isteyenler, istenilen evrakları en geç 20 Ocak Cuma günü mesai bitimine kadar Kahramanmaraş İl Müftülüğüne teslim edecek. Gerekli incelemeler ardından 25 Ocak Çarşamba günü saat 9:00’da mülakat yapılacak.

Kahramanmaraş İl Müftülüğü tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

" İlimiz İlçe Müftülükleri emrinde görev yapan personelimizden. Yurt dışına din görevlisi olarak giden, uzun süreli sağlık kurulu raporu alan ve askere sevk edilenlerin yerinde görevlendirilmek üzere. Vekil İmam-Hatip ile Vekil Müezzin-Kayyınılık yarışma sınavı yapılacaktır.

Sınava katılmak isteyenlerin,  657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/a maddesindeki şartları taşımaları ve Vekil İmam-Hatiplik için en az İmam-Hatip Lisesi mezunu olması zorunlu.

Vekil Müezzin-Kayyınılık için ise en az İmam-Hatip Lisesi Mezunu veya Lise Mezunu olup Hafız olmak ve 2016 yılı KPSS (DHBT)puanının 60 ve üzeri olması gerekiyor.  2016 yılı KPSS belgesine sahip olan adaylar, 20.01.2017 Cuma günü mesai saati sonuna kadar İl Müftülüğüne müracaat etmeleri gerekmekte. Yarışma sınavı 25 Ocak 2017 Çarşamba günü saat 09.00 da Kahramanmaraş İl Müftülüğünde yapılacak. Adaylar, Vekil İmam-Hatip ya da Vekil Müezzin-Kayyimlik görevlerinden ancak birini tercih edebilecek. Fax ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecek olup, postadaki vaki gecikmeler dikkate alınmayacak. Müracaatçıların diplomalarını. 2016 yılı KPSS ve DHBT belgeleri ile hafız olanların hafızlık belgelerini dilekçelerine eklemeleri zorunludur. Konuyla ilgili geniş bilgi İl Müftülüğünden alınabilir.

Editör: Haber Merkezi