Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, 4+4+4 sistemini değerlendirerek, Afşin’de 2 okulda sorul olduğunu ve bu sorunların en kısa zamanda çözülmesi için çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.

Dün birinci sınıf ile anasınıfı yaklaşık 2 bin 500 öğrenci bugün okulları doldurdular. Bu sene ilk defa uygulanan 4+4+4 sistemiyle okullarda öğrenci sayısı arttı. Geçen yıl 19 bin 699 olan öğrenci sayısı şuana kadar 20 bini geçtiği öğrenildi. 

4+4+4 sistemini değerlendiren Müdür Fırat “2012-2013 eğitim öğretim yılında 4+4+4 sistemine Afşin İle Milli Eğitim olarak hazırız. Bu konuda çalışmalarımız son noktalara geldi. İmam Hatip orta okulunu açtık ve şuana kadar buraya 86 öğrencimiz kayıt yaptırdı. Onlarla alakalı bilgilendirme çalışmalarımız devam ediyor.  Bu yıl ilk defa uygulanan 66-72 aylık çocuklarımızın kayıtları ile alakalı toplamda zorunlu olarak 2 bin 228 öğrencimiz kayıt yapılacak. Bu 2 bin 228 öğrencilerimize ek olarak 950 öğrencimiz de isteğe bağlı olarak kayıt yaptıracak veya yaptırmayacak. Bu karar 60-66 aylık çocuklarımızın velilerine kalmış bir karar. Eğer kayıt yaptırmak isterse velilerimiz dilekçe ile okullarına kayıt yaptırabilecekler. Ayrıcı zorunlu eğitim çağında olup da fiziki ve zihinsel olarak yetersiz olan öğrencilerimizle de ilgilide Kasım ayının sonuna kadar velilerimiz rapor aldıkları taktirde okula göndermeyebilirler.” dedi. 

Velilerden sabır isteyen Afşin Milli Eğitim Müdürü Yasin Fırat, “Bu eğitim öğretim yılında derslik yönünden bir artış olmadı fakat derslik başına düşen öğrenci sayısı bakımından bir atış yaşandı. Geçen yılki öğrenci sayımız 19 bin 699 öğrenci ama bu yıl sayının 20 bin inin üzerine çıkmasın bekliyoruz. Velilerimizden sabır istiyoruz, yeni bir uygulamaya başlayacağız bu eğitim-öğretim sezonunda. Ufak tefek sıkıntılar olacak öğrenci mevcudu ve dersliklere dağılım konusunda. Ama ben en sorunla işe başladığımız kanaatindeyim.” şeklinde konuştu.

- 2 Okulda Sınıf Mevcudu Aşıldı

4+4+4 sistemiyle Afşin’de 2 okulda sınıf mevcutları aşıldı. Afşinbey ve Namık Kemal İlköğretim okullarında sınıf mevcutları 60’a kadar yükseldi.

Derslik ihtiyacının artığını kaydeden Müdür Fırat, “Şuanda acil olarak Namık Kemal İlköğretim okulunda orta dersliğe ihtiyacımız var. Orayı önümüzdeki yıllarda eğer programa aldırabilirsek yeni bina eğer yeni bina olmazsa da prefabrik  olarak eğitime devam edeceğiz.  

Afşinbey İlköğretim okulunun yanında bilindiği gibi tarım müdürlüğümüzün lojmanları var yanında. Oradaki lojmanlıların tahsisi için yazışmalara başladık.” açıklamada bulundu.

Afşinbey İlköğretim Okulu’nun İhalesi Bugün

Diğer taraftan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 11 Eylül 2012 tarihinde 24 derslik okul için ihaleye çıkıyor.

Editör: Haber Merkezi