Eker, partisinin Kahramanmaraş İl Başkanlığını ziyaretinde, milletin duası, sevgisi ve desteğiyle hizmete devam edeceklerini belirtti.
Milleti her zaman baş üstünde tuttuklarını dile getiren Eker şunları kaydetti:
"Millet iradesinin üstünde bir irade tanımadık, kabul etmedik. Bu tür teşebbüslerde bulunanlarla da mücadele ettik. Çetelerle organizasyonlarla mücadele ederek geldik. Bir sürü partimiz aleyhine, zaman zaman hükümetimiz aleyhine birtakım komplolar ve birtakım engelleme çalışmaları vesaire bütün bunlara karşı milletimizden aldığımız güçle, milletimizin emanetine sahip çıkarak, diklenmeden dik durarak milletin emanetini aziz bildik. Başımızın üstünde tuttuk ve ona layık olarak milletin emanetini bugüne kadar taşıdık getirdik."
"Milletimizle olan bağı oluşturan en önemli güç, teşkilatlarımızdır" diyen Eker, Ak Parti teşkilatı olarak seçimlere hazırlandıklarını ifade etti.
-"Büyükşehir hakkında biz küçük hesapların içerisinde hiç olmadık"-
seçimlerde Türkiye'nin her sathında Ak Parti'nin yerel yöneticilik anlayışını milletle buluşturacaklarını anlatan Eker, "Herkesin bundan daha fazla istifade etmesini sağlayacağız. Birçok reform hayata geçirildi. Yerel yönetimler ve belediyecilik anlamında. Büyükşehirlerin sayısı artırılıyor. Niçin- Daha rahat daha kolay ve yerelde iyi hizmet üretilmesi içindir. Büyükşehir hakkında biz küçük hesapların içerisinde hiç olmadık. Hiç olmuyoruz. Kahramanmaraş'ta büyükşehir olarak düşünülen iller arasında yer alıyor" diye konuştu.
Türkiye'de birçok siyasi partinin gelip geçtiğini anımsatan Eker, Ak Parti'nin uzun dönemdir üst üste iktidara gelmesinin milletle olan samimi ilişkiler ve başarılı çalışmalarla alakalı olduğunu belirterek şöyle devam etti:
"Ak Parti bir medeniyet tasavvurudur. Türkiye'de daha önceden kurulan çok sayıda siyasi partiden temel farkı budur. Milletimizin beklentilerine tercüman olan bir siyasi kadrodur. Alelade bir grup insanın bir araya gelip de oluşturduğu ve kurduğu bir siyasi organizasyon bir politik parti değildir. Milletin birikimi, tarihi tecrübesi ve milletimizin beklentilerinin aslında tezahürüdür."
Ak Parti İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç ziyaret anısına Bakan Eker'e, Kahramanmaraş el oyması ceviz sandık hediye edildi.
Bakan Eker daha sonra Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı ziyaret ederek çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Poyraz, ziyaret anısına Bakan Eker'e yöreye özgü çeşitli hediyeler verdi.
Bakan Eker'in ziyaretlerine, Ak Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nevzat Pakdil, Yıldırım Ramazanoğlu ve Sıtkı Güvenç ile ilçe belediye başkanları ile partililer katıldı.
Bakan Eker, Kahramanmaraş'taki temaslarının ardından uçakla Diyarbakır'a hareket etti.
Editör: Haber Merkezi