Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Tarımsal Desteklemeler ile ilgili açıklama yapan Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, çiftçilerin mazot ve gübre desteği askı icmallerinin kontrol edilmesini istedi.

Afşin'deki çiftçilerin mazot ve gübre desteği askı icmalleri listesi mahalle muhtarlıklarında askıya çıkarıldığını söyleyen İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kurt, çiftçilerin mağduriyet yaşamamaları için mutlaka askı icmallerinin kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı.

Muhtarlıklarda askıda bulunan icmallerin çiftçiler tarafından kontrol edilmesi gerektiğine değinen Kurt, çiftçilerin eksikleri olduğu takdirde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık başvurmalarını söyledi.

Çiftçilerin askı icmallerinin mutlaka kontrol etmeleri gerektiğini dikkat çeken Kurt,."Çiftçilerimiz tarafından tarla 2016 yılına ait Mazot Gübre Desteği icmalinin 25 Ocak 2017 tarihinde muhtarlıklarda askıya çıktı ve 30 Ocak 2017 tarihine kadar askıda kalacaktır. Bu süre içerisinde askıya itirazı olan çiftçilerin İlçe Müdürlüğüne bizzat başvurması gerekmektedir. Ayrıca 2016 yılı dosyasını yaptırdıktan sonra vefat eden çiftçilerin varislerinin ise veraset belgesi ile yine 30 Ocak Pazartesi gününe kadar müracaatları gerekmektedir." dedi.

Muttalip Kurt, hayvancılık destekleri ilgili olarak da 2016 Yılı Buzağı Desteklemesi işlemlerinde de 2. Dönem Desteklemesi askı icmalinin İlçe Müdürlüğünde askıya çıktığını belirterek, 02 Şubat 2017 tarihine kadar askıda kalacağını bildirdi.

Kurt, buzağı desteklemesi askı listesinin hak kaybına uğranmaması için üreticilerimiz tarafından mutlak suretle takip edilmesi gerektiğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi