Güvenç, Maraş olaylarının 34. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 34 yıl önce Kahramanmaraş'ta yaşanan kargaşanın, siyasal nedenlerle körüklendiğini ve Alevi Sünni ayrılığının tırmandırılmasıyla gerçekleştirildiğini belirtti.
Kahramanmaraş'ta yıllardır Alevi ve Sünni vatandaşların kardeşçe yaşadığını aktaran Güvenç, şunları kaydetti:
"Ancak her ki tarafla da alakası olmayan şer odaklı insanlar ortaya çıktı ve ortalığı karıştırdı. Bu ülkede Alevinin Sünni ile, Sünni'nin Alevi ile, Türk'ün Kürt'le, Kürt'ün Türk'le hiçbir problemi yoktur."
Maraş, Sivas ve Çorum olaylarının "ara dönem özlemi" içinde olanların tezgahı olduğunu savunan Güvenç, "Suni suikastlar, suni etnik çatışmalar ve mezhep çatışmaları çıkarılarak ara dönemlere darbelere zemin hazırladılar. Maraş olayları da, Pazarcık Belediye Başkanı Memiş Özdal'a gönderilen paket de, Malatya'da Hamidiye olayı da aynı tezgahın ürünüdür. Maraş olayları 12 Eylül darbesine giden en önemli dönemeçtir" ifadelerini kullandı.
Güvenç, hiç kimsenin onaylamayacağı ve Kahramanmaraş'ı fazlasıyla üzen 78 olaylarının acısını 34 yıldır hissettiklerini ifade etti.
Editör: Haber Merkezi