Maraş Olayları Gerginliği

'Maraş Olayları'nın 34. yıl dönümü dolayısıyla Kahramanmaraş’a gelen ancak kente alınmayan grup, Gaziantep-Kahramanmaraş yolunu trafiğe kapattı.

Maraş Olayları Gerginliği

'Maraş Olayları'nın 34. yıl dönümü dolayısıyla Kahramanmaraş’a gelen ancak kente alınmayan grup, Gaziantep-Kahramanmaraş yolunu trafiğe kapattı.

24 Aralık 2012 Pazartesi 08:53
624 Okunma
Maraş Olayları Gerginliği
'Maraş Olayları'nın 34. yıl dönümü dolayısıyla Kahramanmaraş’a gelen ancak kente alınmayan grup, Gaziantep-Kahramanmaraş yolunu trafiğe kapattı. Kente girmek isteyen gruptan bazı göstericiler, toplumsal olaylara müdahale araçlarının önüne yattı. Yolu trafiğe açmayan gruba biber gazı ve suyla müdahale edildi.
34. yıl önce meydana gelen gelen ve 110 kişinin hayatını kaybettiği 'Maraş Olayları' dolayısıyla bugün Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden ve yurt dışından sabah saatlerinden itibaren çok sayıda kişi Kahramanmaraş’a gelmek istedi. Kahramanmaraş Valiliği’nin güvenlik gerekçesiyle izin vermemesine rağmen kente girmek isteyen gruplar, Gaziantep ve Adana yollarında kurulan güvenlik kordonlarında durduruldu.
Narlı turnikelerinde bekletilen bir grupla güvenlik güçleri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Saatlerce beklemelerine rağmen kente alınmayan grup, bunun üzerine Gaziantep-Kahramanmaraş karayolunu trafiğe kapatmak istedi. Grubun içerisinden bazı göstericiler, toplumsal olaylara müdahale araçlarının önüne yattı. Güvenlik güçlerinin uyarılarına rağmen eylemden vazgeçilmemesi üzerine polis ve jandarma tarafından müdahalede bulunuldu.
Gaz ve suyla müdahale edilen göstericilerden 5’inin yaralandığı iddia edildi. Gerginlik, Alevi derneklerinin yöneticilerinin devreye girmesiyle sonlandı. Akşam saatlerine kadar turnikelerde bekletilen gruba, bir süre sonra Narlı’dan gelen vatandaşlar da katıldı.
Sloganlar atıp, halaylar çeken grubun havanın kararmasıyla birlikte kentten ayrılması bekleniyor.

İHA

Son Güncelleme: 24.12.2012 08:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner457

banner372

banner432

banner464

banner373