Yeşilyurt Mahalle Muhtarı Adnan Gül, sömestr  tatilinin son günü öğrencileri sinemaya götürdü.
Afşin'de öğrenciler, yarı yıl tatilinin son günü, Yeşilyurt Mahalle Muhtarlığı tarafından düzenlenen sinema etkinliğinde buluştu. Uzun ve yorucu eğitim öğretimin ardından eğlenmenin çocukların  hakkı olduğunu söyleyen Yeşilyurt Mahallesi Muhtarı Gül, "Öğrencilerimizi eğlendirirken dinlendirmek ve tatillerinin son günü öğrencilerimizin moral ve motivasyonunu artırmak için muhtarlık olarak bu etkinliği düzenledik." dedi.
Sinema salonunda açıklama yapan Muhtar Gül, "Kahramanmaraş, Afşin ilçesi Yeşilyurt Mahalle Muhtarlığı olarak sömestr tatilinin son günü mahallemizde bulunan öğrencilerimizi sinemaya götürdük. Çocuklarımızın derslerinde daha başarılı olması  ve sosyalleşmelerini sağlamak için muhtarlık olarak böyle bir organizasyon düzenledik. Mahallemizden sinema izlemek için gelen öğrencilerimizin çok mutlu olduklarını gözlemledim. Bu organizasyondan mahalle sakinlerimiz de çok memnun kaldılar. İnşallah bundan sonra da bu tür organizasyonlarımız devam edecek." diye konuştu.
Gül, "Sinema etkinliğine katılan öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Afşin Kültür Merkezi Sinema salonunda düzenlediğimiz bu etkinliğe 2 seans gerçekleştirdik ve yaklaşık olarak 100 öğrencimiz katıldı. Öğrencilerimizin bu etkinliğe katılmasını sağlayan velilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca muhtarlık olarak bu organizasyonu hayata geçirmek için bizlere yardımcı olan sponsorlarımız Afşin Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Çelik, Afşinli İşadamı Mehmet Seyit Mehmetoğlu, Mehmet Dinçer ve Afşin Rodin Hills Mağaza Yetkilisi Hüseyin Karahan'a teşekkür ediyorum. Yeşilyurt mahalle muhtarlığı olarak buna benzer uygulamaları her zaman yapmaya çalışacağız. Muhtarlık olarak yaz tatilinde öğrencilerimiz için yaz okulu düzenlemeyi düşünüyoruz. Bunun için çalışmalarımıza başladık. İnşallah yaz tatilinde öğrencilerimize faydalı olabilmek için yaz okulunu hayata geçireceğiz. "şeklinde konuştu.
Öğrenci velisi Fatih Yaralı, " Çocuklarımıza sinema etkinliğini düzenleyen mahalle muhtarımız Adnan Bey'e, bir mahalle sakini olarak teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın motivasyonu açısından gerçekten de çok güzel bir etkinlik düzenlemiş. Çocuklarımız yarı yıl tatilini bitirdi. Tatillerinin son günü sinemaya geldikleri için çok mutlu olduklarını gözlemledim. Bu tür etkinliklerin diğer mahallelerimizde de yaygınlaşmasını gerekiyor. "dedi.
- Duyarlı muhtar
Yaş aralıkları 7 - 13 aralığında olan çocukların "Recep İvedik 4" izlemek istemsi Muhtar Gül'ü şaşırttı. Fakat Muhtar Gül, çocukların bu isteklerinin yaş gruplarına uygun olmadığını gerekçe göstererek öğrencilere daha eğitici bir film izlemelerini tavsiye etti. Bunun üzerine öğrenciler Serkan Zelzele'nin yönettiği "Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu", isimli yerli animasyon filmini izlediler.
 
Editör: Haber Merkezi