Çöllolar Kömür Sahası'nda meydana gelen facianın üzerinden 2 yıl geçti. 6 ve 10 Şubat 2011 tarihlerinde meydana gelen göçüklerde 11 işçi hayatını kaybetti. 9 kişinin halen toprak altından çıkarılamazken, maden şehitleri Pazar günü düzenlenecek olan bir törenle anılacak.
Afşin-Elbistan B Termik Santralı’nın kömür havzası olan Park Teknik A.Ş. tarafından işletilen Çöllolar Kömür Sahası’nda 6 Şubat 2011 tarihinde göçük meydana gelmiş, bu göçükte Yaşar Alkaya isimli işçi hayatını kaybetmişti. Bu göçükten 4 gün sonra ise adete bir facia yaşanmış 10 Şubat 2011 tarihinde meydana gelen göçükte 11 işçi toprak altında kalırken, yapılan arama çalışmalarında Ruşen Demir’in cansız bedenine ulaşıldı. Toprak altında kalan Jeoloji Mühendisi Halil Tatlı, Maden Mühendisi Nail Yılmaz, işçiler Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, Adnan Demir, Tuğran Gökhan ve Aydoğan Polat’ı arama çalışmalarından sonuç çıkmadı ve 9 kişi 2 yıldır 2,5 kilometrekarelik dev mezarın içerisinde yatıyorlar.
60 metre derinlikte üzeri 50 milyon metreküp toprakla kaplı olan dev mezarın neresinde oldukları bir türlü tespit edilemezken, göçüklerde hayatlarını kaybeden 11 maden şehidi düzenlenen bir törenle anılacak.
Sahayı işleten Park Teknik A.Ş. ve Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan anma töreni, 10 Şubat 2013 Pazar günü Çöllolar Kömür Sahası’nda gerçekleştirilecek. Göçüklerde hayatlarını kaybeden madencilerin yakınları, Park Teknik ve AEL çalışanları, Ciner Holding yetkilileri, Maden-İş Sendikası yetkilileri ile vatandaşların katılımıyla gerçekleşecek olan anma töreninde Mevlid-i Şerif okunacak. Saat 12.00’de gerçekleştirilecek olan törene katılmak isteyenler için saat 10.30’da Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin şubesi önünden otobüs kaldırılacak.
Sahadaki anma töreninin ardından akşam Yatsı Namazı’na müteakip Afşin ulu Camii’nde Mevlid’i şerif okutulacak. Mevlide katılmak isteyenler için saat 17.30’da Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin şubesi önünden otobüs kaldırılacak.
 
Editör: Haber Merkezi