Türkiye Maden İşçileri (Maden-İş) Sendikası Elbistan-Afşin Şubesi’nin yenilenen delege seçimlerini mevcut başkan Adil Bölükbaşı’nın listesi kazandı.

Yenilenen seçimin sonucunun hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Adil Bölükbaşı, “Seçimin kazananı madenci camiasıdır” dedi.

Maden-İş Sendikası Elbistan- Afşin Şubesi’nin örgütlü olduğu işyerlerindeki 2 bin 822 üye işçi, yenilenen delege seçimleri için sandık başına gitti. Yenilenen seçimde 2 liste yarıştı. 26 Eylül’de başlayan seçim süreci, 30 Eylül itibariyle sona erdi. Adil Bölükbaşı’nın hazırladığı A listesi, 4 seçim bölgesinde de seçime girdi. B listesi ise, 2 seçim bölgesinde yer aldı. 4 bölgedeki seçimler sonucunda mevcut Başkan Adil Bölükbaşı’nın 125 kişilik delege listesi seçimin galibi oldu.

Seçim sürecini ve sonuçları değerlendiren Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, “21 Eylül 2021’de yaptığımız delege seçimleri, mahkeme kararı doğrultusunda yenilendi. Toplam 4 bölgede seçime gittik ve 2 bin 822 üyemiz 125 delegeyi seçti. Seçim sürecinin huzurlu ve demokratik bir ortamda geçmesi için elimizden gelen gayreti gösterdik. Maden işçisinin sağduyusuna sonuna kadar güvenerek bu seçimi sorunsuz bir şekilde tamamladık. İşçi kardeşlerimizin teveccühü ile kazanan biz olduk” diye konuştu.

Başkan Bölükbaşı, “Biz, büyük bir aileyiz. Madenci kardeşlerimizin bizlere emanet ettiği bu görevi en iyi şekilde yapmanın gayreti içinde olduk. Bundan sonra da işçimizin alın teri ve emeği için mücadeleye aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Bize oy veren ya da vermeyen tüm işçi kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Seçim sonuçları tüm madenci camiasına hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
İşçi kardeşlerimizin kararı başımızın tacıdır. 2 bin 822 üyemizle biz çok büyük bir aileyiz. Madenci camiamızla kurduğumuz gönül bağımızı bu seçimde de devam ettireceğiz inşallah. Delege seçimlerimiz, tüm camiamıza hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi