Enerjisa tarafından Ceyhan Nehri üzerinde yaptırılan Kandil Enerji Grubu Barajları nedeniyle, evleri ve arazileri istimlak edilen Soysallı Köyüne bağlı Pörnek ve Alişar mezralarında ikamet eden vatandaşlar, Kardeşler mezrası adı altında başka bir mevkiinde kurulan yeni evlerine yerleştirildiler. Yeni lüks evlerine yerleşen köy halkı, evlerin aboneliklerinin yaptırılmaması nedeniyle elektriklerinin kesildiğini iddia ederek, bu nedenle büyük zorluk çektiklerini ifade ettiler.
Çocuklarının astım bronşit hastası olduğunu dile getiren Sinan ve Döne Arslan çifti, “Yeni evlerimize sevinçle taşındık. Kısa zaman sonra elektriklerimiz kesildi. Sorun olabilir. Tekrar açılır diye bekledik. Ama şuan elektrikle çalışan ve çoğumun tedavisinde kullandığımız buhar cihazını kullanamıyoruz. Elektrik abonelerinin olmaması yüzünden kesintinin yapıldığını öğrendik. Yetkililerden gerekeni yapmalarını talep ediyoruz” diye konuştular.
Elektrik olmaması yüzünden derslerine çalışamadığını ifade eden Yasin Göçer ise, “Elektriklerimiz kesildi. Bu nedenle derslerime çalışamıyorum. Ödevlerimizi yapamadığımız için derslerimizden geri kalıyoruz” dedi.
Yine köy sakinlerinden Yusuf Arslan ve Kadir Göçer ise, güzel evlere taşındıklarını ancak birçok eksiğin olduğunu kaydederek, elektrik sorununun çözülmesini istediler.
Editör: Haber Merkezi