Afşin İlçe Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla başlattığı ‘Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş’ temalı kampanya kapsamında vekâlet yoluyla kurban bağışlarını almaya başladı.

Afşin Müftü Vekili Ferit Arkalı, “Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla başlattığı kurban bağışı kampanyası kapsamında vekâlet yoluyla kurban bağışlarını kabul etmeye başladık. Kurban bedeli yurtiçi 850 TL, yurtdışı ise 625 TL olarak belirlendi. Maddi durumu müsait olan bütün vatandaşları vekâlet yolu yoluyla kurban kampanyasına bağışta bulunmaya davet ediyoruz. Vekâlet yoluyla kurban bağışlamak isteyen vatandaşlarımız 20 Ağustos’a kadar makbuz karşılığında bağışta bulunabilirler” dedi.

Bu kampanya ile yardımlaşma ve kardeşlik duygularını canlı tutmak, iyiliği yaygınlaştırmak ve kamuoyunda gerekli hassasiyetin sağlanmasının amaçlandığını kaydeden Afşin Müftü Vekili Ferit Arkalı, “Kurban, yaklaşmak, Allah'a yakınlık sağlamaya vesile olan şey anlamına gelir. Dini bir terim olarak; İbadet maksadıyla belirli bir vakitte belirli şartları taşıyan hayvanı usulünce boğazlamaktır. Bütün ibadetlerin gayesi, ‘Kurban’ yani, rabbimize yakın olmak yaratıcıya yakın olmaktır. Bütün insanlığın yaşadığı en büyük sorun rabbinden uzaklaşmasıdır. Rabbinden uzaklaşan kendisinden de, kardeşlerinden de uzaklaşıyor. Kardeşlerinden uzaklaşan yeryüzünde fitne, fesat, zulüm meydana getiriyor. Bugün İslam dünyasında olup bitenlerin sebebi insanların kendisinden, fıtratından, rabbinden uzaklaşmasıdır. O halde kurban, İnsanın Allah'a yaklaşmasına ve O'nun rızasını kazanmasına vesile olan bir ibadettir.  Allah için kesilen kurban ibadetinde pek çok hikmet gözetilmekle birlikte muhtaç insanların et ve gıda ihtiyacının karşılanması onun hikmetlerindedir. Ayrıca kurban, malını Allah rızası için harcama ve başkalarıyla paylaşma bilincini geliştirmektedir. Varlıklı olanlarla ihtiyaç sahiplerinin yaklaşmasına vesile olmaktadır. Dolayısıyla Kurban, sadece akrabaları, komşuları ve dostları değil, yakın olsun uzak olsun yeryüzündeki bütün kardeşlerimizi birbirine yakınlaştırmaya vesile olan bir ibadettir” açıklamasında bulundu.

Türkiye Diyanet Vakfı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliği ile 26 yıldır mazlum ve mağdur coğrafyalar için vekâletle Kurban Kesim Programı düzenlediklerini ifade eden Arkalı, “ 7 Kıtada iyiliği yaymak için çalışan Türkiye Diyanet Vakfı, kendisine emanet edilen yardım ve bağışları ihtiyaç sahiplerine en güzel şekilde ulaştırmaya devam ediyor. Geçen yıl 257 bin 789 adet vekâletle kurban kesimi yapılarak toplam 2 milyon 450 bin aileye et yardımı yapıldı. Bu sene hedef olarak yurt içinde 280 kesim bölgesinde, yurt dışında ise 145 ülkenin 436 farklı noktasında kurban kesimi yapılacak şekilde planlamalar yapıldı ve 275 bin vekâletle kurban kesimi hedeflenmektedir.  Bu vesile ile Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yurt içinde ve yurt dışında yaptığı faaliyetlerle binlerce garibin fakirin yoksul ve muhtacın umudu olmaya, senede bir defa Diyanet ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla gönderilen kurban eti dışında, et alamayan ailelere yapılan bu tür bağışların ne kadar önemli bir yardım olduğunu görüyor ve biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Son olarak Afşin İlçe Müftülüğünden Kurban Vekâlet Alım Belgesi karşılığında kurban Vekaleti verilebileceğini kaydeden Arkalı,  “Vekaletle kurban fiyatları yurt içi 850 yurt dışı 625 Liradır. Vatandaşlarımız, www.tdv.org internet adresinden, ayrıca bankalar ile PTT Şubeleri ve ilgili bankaların internet bankacılığı sistemi üzerinden de kurban vekâleti verebilecekleri gibi kurban Vekâlet Alım Belgesi karşılığında, İl ve İlçe Müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri aracılığıyla kurban vekâleti verebilirler. Ben bu anlamlı kampanyamıza destek veren tüm kardeşlerimize yürekten teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak kabul buyursun ve kendilerinden razı olsun“ şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi