Araştırmacı Yazar Mustafa Köş, Afşin ve Eshab-ı Kehf üzerine yapmış olduğu çalışmalarla bölge tarihine ve kültürüne katkıda bulunmaya devam ediyor.

Yeşil Afşin Gazetesi Yazarı , Afşin Kent Konseyi Tarihi Araştırmalar Bölüm Başkanı olarak çalışmalarını sürdüren araştırmacı yazar Mustafa Köş , Afşin ve Eshab-ı Kehf üzerine yapmış olduğu çalışmalarla kültür elçisi gibi çalışmalarına devam ediyor.

- "Benim Ücretim Teşekkür"

Afşin'in tarihte bir çok uygarlığa ev sahipliği yaptığını belirten Araştırmacı Yazar Mustafa Köş, "Afşin'in tarihi araştırılması gereken bir konu. Çünkü bölgemiz bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmış bir bölge. Gün yüzüne çıkmayı bekleyen o kadar çok tarihi belge ve tarihi eser var ki, bunları güzel bir çalışmayla toplamak gerekiyor. Elimden geldiği kadar bölgemizi ve Eshab-ı Kehf'imizin tarihini araştırarak, kaleme döküyorum. Toparladığım yazılarımı yazarı olduğum Yeşil Afşin Gazetemizde her hafta yayınlanıyor. Vatandaşlarımız yazılarımı buradan takip ediyor ve yazılarıma ilgi gösteriyor. Vatandaşlarımız yapmış olduğum çalışmalar neticesinde bana teşekkür ediyor. Emeğimin karşılığını teşekkür olarak alıyorum bu da beni fazlasıyla mutlu ediyor." diye konuştu.

Kur'an-ı Kerim'de ve İncil'de konu olan Eshab-ı Kehf'in evrensel bir konumunun bulunduğunu vurgulayan Köş, "Bizim en önemli tarihi mirasımız Eshab-ı Kehf'tir. Afşin'de vuku bulan yedi inanmış gencin tarihine ayrı bir önem duyuyorum ve her zaman tarihi arşivlerden Esabı Kehf'imiz hakkındaki bilgileri toparlayarak bir araya getiriyorum. Yapmış olduğum çalışmalar bir çok yazı ulusal yayın yapan gazetelerde yayınlandı. Şuanda, Afşin’in bilinmeyen tarihi Efsusname, Güney Cephesinde Milli Mücadelede, Afşin ve Belgelerle Eshab-ı Kehf adlı kitap çalışmalarım bulunmakta. İnşallah en kısa zamanda kitap çalışmalarımı tamamlamak ve vatandaşlarımızla buluşturmak istiyorum." açıklamasında bulundu.

Başta Eshab-ı Kehf olmak üzere İlçemizin tarih ve kültürüne yapmış olduğu katkılardan dolayı Yeşil Afşin Gazetesi olarak kendisine teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyoruz.  

Editör: Haber Merkezi