Afşin Emniyet Müdürlüğü, kontör dolandırıcılığı konusunda vatandaşları bilinçlendirmek için ilçenin belli yerlerine afiş açtı. 
 
Afşin Emniyet Müdürlüğü, Afşin Atatürk ve Elçibey Caddeleri’ne afiş asarak vatandaşları kontör dolandırıcılığı konusunda uyanık olmaları istendi.
 
Kontör dolandırıcılarının çalışma yöntemlerini şöyle açıkladı: `Arayan dolandırıcı, kullanmış olduğunuz cep telefonundan emniyet görevlisi, askeri rütbeli ve hakim-savcı konumundaki şahısların eşlerinin rahatsız edildiğini, taciz edildiğini, kendilerinin bu şahısları yakalamak için çalışma yaptıklarını söyler. Telefonunuzun sim kartının kopyalandığını, yüksek miktarda görüşmeler yapıldığını ve bu kişilerin tespitinin yapılabilmesi için kontör göndermeleri gerektiğini belirtir.
Bir başka yöntemleri ise şöyle, sizin ve başka vatandaşların cep telefonu numaralarını sizin adınıza teröristlerin kullandığını, çok konuşma yapıldığını, size yüklü miktarda fatura geleceğini söyler. Kendilerinin bu şahısları tespit etmek için Türkiye genelinde operasyon yapacaklarını, en yakın bayiye giderek yazdıracakları cep telefonu numaralarına kontör yüklemelerini ister. Operasyon bittikten sonra `biz size haber vereceğiz, devlet masrafları sana ödeyecek` der.
Dolandırıcıların diğer bir yöntemi de şöyle, cep telefonunuza `Ödül kazandınız` şeklinde mesaj gönderirler. Mesaj gönderilen kişiyi arayıp ne ödülü kazandığını sorunca `yüklü miktarda para ödülü kazandığını ancak ödülü alabilmek için 3 adet kontör kartı alıp şifresini göndermesi gerektiği`ni” söyler.
 
Afşin Emniyet Müdürü Veysel Ateş, vatandaşların bu şekilde kötü niyetli kişiler tarafından dolandırılmamaları için tanımadıkları telefon numaralarından kendilerini arayan, mesaj gönderen veya çağrı bırakan şahıslara karşı duyarlı bulunmaları gerektiğini kaydetti.
 
Editör: Haber Merkezi