Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Genel Başkanı Nurettin Akçul, bölgedeki kömür sahalarındaki kamu ve özel sektör yatırımlarını işsizliği azaltma noktasında önemli adım olarak gördüklerini söyledi.

Genel Başkan Akçul, “Bu topraklara kim bir çivi çakıyorsa hepsine teşekkür etmemiz gerekiyor” dedi.

12.olağan kurulda güven tazeleyerek yeniden bu göreve seçilen Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) Genel Başkanı Nurettin Akçul, ilk ziyaretini, Elbistan-Afşin Şubesi’ne gerçekleştirdi.

Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı tarafından karşılanan Genel Başkan Akçul, şubenin çalışmalarına ilişkin bilgi alışverişinde bulundu.

Ziyarette değerlendirme yapan Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, Genel Başkan Akçul’a hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Genel Başkan Akçul’un her zaman yanında olduklarını vurgulayan Başkan Bölükbaşı, şöyle konuştu:

“Sayın genel başkanım ayağının tozuyla ilk ziyaretini şubemize yaptığı için çok mutluyuz. Allah yolunu açık eylesin. Elbistan-Afşin Şubesi, her zaman olduğu gibi bundan sonra da gölgesi gibi yanında olacaktır. Kazasız belasız genel kongremizi gerçekleştirdik. Tablo istediğimiz gibi sistemli bir çalışma yapacak şekilde düzenlendi. Delegelerimizin takdirini baş tacı ediyoruz. Yolumuz uzun ve işimiz zor. Madenciliğin en zor iş kollarından biri olduğunun bilinci ile genel başkanımızın da bu işin altından kalkabileceğine inancımız tam. Daha güzel şeyler yapacağına güveniyoruz.”

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul’un gündeminde ise bölgedeki işsizlik vardı.

Elbistan-Afşin bölgesindeki istihdamın kömür sahalarındaki yatırımlarla en aza indirilebileceğine değinen Genel Başkan Akçul, “Uzun zamandır Elbistan şubemize gelemiyorduk. Seçim dönemi yaşadık. 16 şubemiz var. Burası bizim toprağımız. Memleketimizin işe ve aşa ihtiyacı var. Elbistan-Afşin bölgesinde de inşallah kamu-özel sektör el ele bu topraklardaki işsizliği en aza indirecek adımlar atıyorlar. Biz de bundan memnun oluyoruz. Buradaki işsizliğin boyutunun büyüklüğünü bizlere ulaşan taleplerden anlıyoruz. Kömür zengini bu topraklarda hala işsizlik var. Bu topraklara kim bir çivi çakıyorsa hepsine teşekkür etmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Genel kurulun ardından maden işçisinin omuzlarına ağır bir sorumluluk yüklediğine işaret eden Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, “12.genel kurulumuzdan yeni çıktık. Başarılı bir genel kurul oldu. Delege iradesi bize bir sorumluluk yükledi. Sorumluluğumuz çok büyük. 16 şubemize bize gösterdikleri güven için teşekkürü ayrıca borç biliyorum. İnşallah mahcup olmayacağız. Allah hepimizin yardımcısı olsun” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: Haber Merkezi