Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğü, vücuda yapışan kenelerin kolaylıkla çıkarılmasını sağlamak için 10 bin kart dağıttı.
Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürlüğünün, Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan uygulama kapsamında, vücuda yapışan kenenin daha kolay şekilde çıkarılmasını sağlayan 10 bin kart dağıttığı bildirildi.
Aile sağlığı merkezleri aracılığıyla ücretsiz dağılan kart sayesinde vatandaşlar, vücutlarına yapışan keneleri çıkarmak için farklı ve uygun olmayan yöntemlere başvurmayacak.
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına Kahramanmaraş ve komşu illerde zaman zaman rastlandığını söyledi.
Hastalıkla ilgili önlem almak için vatandaşlara "kene kartı" dağıttıklarını ifade eden Yener, şöyle konuştu:
"Kene kartlarımız, aile sağlığı merkezleri tarafından ücretsiz olarak halkımıza ulaştırılıyor. Bu kapsamda eğitim çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. 10 bin öğrenci, 411 öğretmen, bin 144 din görevlisi ve 150 muhtarımızla özellikle komşu illere sınır ilçelerimizde eğitim faaliyetlerinde bulunuyoruz. Hekimlerimiz, uygulama kapsamında özellikle kritik bölgelerde yaşayan vatandaşımıza keneye maruz kalması durumunda kendilerine verilen kartı nasıl kullanacağı konusunda gerekli bilgileri aktarıyor."
Yener, konuyla ilgili afiş, broşür ve eğitim CD'leri hazırlandığını belirterek, daha fazla kişiye ulaşmak için hazırlanan CD'lerin yerel televizyonlarda da gösterildiğini kaydetti.
 
Editör: Haber Merkezi