Türkiye'yi dolaşan Kızılay Tırı, Afşin’e gelerek kan bağışı topladı. Dev hoparlörlerden müziklerin de çalındığı kan bağışına, Afşin halkı büyük ilgi gösterdi.  
‘1 Milyon Kan Bağışçısı Aranıyor’ sloganıyla tüm Türkiye’yi gezen Kızılay Tırı, Afşin’de kan bağışı topladı. Kahramanmaraş Kızılay Kan Merkezi, eski hükümet konağı yanına park edilen tırın kapakları açılarak vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulunuldu.
 Dev hoparlörlerden müziklerin de çalındığı kan bağışı toplama sırasında tırla birlikte Afşin’e gelen Kahramanmaraş Kızılay Merkezi’nden 1 doktor ile 5 yardımcı sağlık personeli kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşları önce bilgilendirdi, daha sonra da sedyeye yatırıp kanlarını aldı.
Kan bağışının önemi değinen Doktor Kenan Güzel, şunları kaydetti:
“18-65 yaş arası, önemli bir hastalığı bulunmayan ve 50 kilonun üzerindeki tüm vatandaşlarımızdan kan bağışı alıyoruz. Kayıt, tetkik ve ikramlarımızla yaklaşık 25 dakika süren kan bağışının bilimsel olarak kanıtlanmış bir yan etkisi yoktur. Gereken önlemler alınarak ve dezenfekte edilerek hazırlanan malzemelerle alınan kan bağışı sonucu her hangi bir hastalığın bulaşma ihtimali bulunmamakta. Bağışta her hastadan yaklaşık 450 ml. Kan almaktayız. Şuana kadar 70 ünite kan aldık ve 150 ünite kana ulaşacağımızı tahmin ediyorum. Yaz sezonunda sık sık geleceğiz. Bu gelmelerimiz 1,5 ayı geçmeyecek. Önceki kan bağışı kampanyalarımızda olduğu gibi bu kampanyamızda da yoğun ilgi gösteren Afşin halkına çok teşekkür ediyorum. Her bağışlanan kan 3 kişinin hayatını kurtarıyor. Kan bağışı aynı zamanda bağışçının da sağlıklı olmasını sağlıyor."
 
Editör: Haber Merkezi