Kahramanmaraş Kızılay Kan Bağışı Merkezi,  Afşin Atatürk Parkı ve Belediye düğün salonunun arasında kalan bölümde vatandaşların kan bağışlarını topluyor. Kahramanmaraş Kızılay Kan Bağışı Merkezi Doktoru Mustafa Naci Canbay, Afşin'de iki gün boyunca kan bağışlarını toplayacaklarını belirterek, Afşin halkının kan bağışlarını beklediklerini ifade etti.

Kahramanmaraş Kızılay Kan Bağışı Merkezi Doktoru Mustafa Naci Canbay, kan vermenin önemine değinerek, "Bir ünite kanla 3 ayrı kişi kurtarılabilir" dedi.
 
Kan almanın önemine değinen Kahramanmaraş Kızılay Kan Merkezi Doktoru Mustafa Naci Canbay, " Kahramanmaraş Kızılay Kan Bağış Merkezi olarak Afşin'de stant açtık ve vatandaşlarımızın kan bağışlarını kabul ediyoruz. Afşin'de 2 gün vatandaşlarımızın kan bağışlarını toplayacağız, Afşin halkının kan bağışlarını bekliyoruz. Toplamda 6 personelle kan bağışı toplamaktayız. İki gün boyunca  Afşin'de duyarlı vatandaşlarımızın kan bağışlarını aldıktan sonra Elbistan'da  stant açarak orada da duyarlı vatandaşlarımızın kan bağışlarını kabul edeceğiz. Kahramanmaraş Kızılay Kan Bağış merkezi olarak kesinlikle her ay ilçelerimize uğrayıp kan bağışlarını toplamaktayız. Kan bağışının insan hayatında iki önemli yeri var. Birincisi hayat kurtarmak, bir ünite kanla üç ayrı hastanın hayatını kurtarabiliyor. Ayrıca bunun dışında kan bağışında bulunmak sağlık açısından da çok faydalı bir eylemdir. Kan vermek kalp krizi riskini azaltmakta, damar tıkanıklığı riskini azaltmaktadır. Kan bağışı veren vatandaşlarımız tekrar bizlere dönerek çok memnun kaldıklarını ve rahatladıklarını ifade etmekteler. Afşin'de 100 ünite kan bağışı toplamayı hedefliyoruz. Kan, üretilemeyen bir dokudur ve halen tek kaynağı sağlıklı bağışçılardır. Kan bağışı hem toplumsal hem kişisel açıdan çok önemlidir. Eğer kan verir isek vücut yeni kan üretir ve bu vücut için yararlıdır. Ayrıca kan bağışında bulunan vatandaşlarımıza bulaşıcı hastalıklar testini yapıyoruz ve bir sıkıntı çıktığı zaman vatandaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Kan bağışında bulunan kişi bu sayede bir hastalık olup olmadığını öğrenebiliyor. Kan bağışı çok faydalı bir aktivitedir bütün duyarlı vatandaşlarımızı kan bağışına bekliyoruz." dedi.






Editör: Haber Merkezi